Het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum

Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven

Telefoon: 040- 238 10 00

Vanaf 1936 bestaad het Van Abbemuseum al. Het spectaculaire vormgegeven museum werd ontworpen door architect A.J. Kropholler. In 2003 werd het toenmalige pand gerenoveerd en werd architect Abel Cahen met zijn ontwerp geïntegreerd. Cahens ontwerp zorgt dan ook voor een spectaculair architectonisch vooruitstrevend en groot complex.
Het Van Abbemuseum maakt in binnen- en buitenland deel uit van een groeiend aantal musea voor de beeldende kunst. Vormgeving, presentatie, de collectie, alsook architecturale vormgeving blijk geven van een uitgesproken en hedendaags karakter.

Rivier de Dommel stroomt in al haar glorie langs het Van Abbemuseum in Eindhoven. De rivier heeft een aanzienlijke verbreding gekregen van vistrappen en een ecologische oever. Door de komst van het nieuwe Van Abbemuseum is er een binnenmeer ontstaan waar het museumcafé en het terras aan gevestigd zijn.

De in 2006 geplaatste brug is te bereiken via het museumcafé en via de hoofdingang. Het museumcafé is tevens te bereiken via de hoofdingang. De brug is de achterkant van het museum en is in 2006 geplaatst door kunstenaar en architect John Körmerling. Deze Eindhovense kunstenaar / architect heeft meerdere kunstwerken in het Van Abbemuseum.
Zowel bij daglicht als ’s nachts is de kortste overdekte brug ter wereld een opvallende blikvanger. De grijze leisteen Flammet uit Lapland bekleed de gevel van het Van Abbemuseum. De strakke uitstaling van het Van Abbemuseum zorgt voor veel bekijks. De kleur van het gebouw, grijs, veranderd naarmate de tijd vordert. Van zilvergrijs tot donker antraciet, grijze kleur accentueert de strakke vormgeving van het Van Abbemuseum. De ruimten in het gebouw vormen een beeldend contrast door lichte en verrassende transparante vormgeving.

Iedere verdieping kent zijn eigen structuur, wat soms hoog en monumentaal kan zijn, maar soms ook bescheiden of verrassend van vorm. In het hart van het Van Abbemuseum staat een 27 meter hoge toren met schuine wanden. Op deze wanden van de toren komen de verdiepingen uit.

Adres Het Van Abbemuseum

Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Telefoon:  040- 238 10 00

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.