kersenmuseum

Het Kersenmuseum

Groenewoudseweg 18
3945 BC Cothen

Telefoon: 0343-562799

In het hart van de Kromme Rijnstreek, waar de kersenteelt een belangrijke rol speelt, vindt u op het fruitteeltbedrijf van Theo en Martine Vernooy “Het Kersenmuseum“.

Het Kersenmuseum

Het Kerseunmuseum is een interactieve museum, hier kan de bezoeker kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen, nostalgie en saamhorigheid terug te vinden zijn. Hoewel we spreken van een eeuwenoude traditie, is deze met de kennis van toen en de technieken van nu, verder nieuw leven ingeblazen.

Afmijnzaal oude fruitveiling Wijk bij Duurstede

Een bijzonder aspect in het Kersenmuseum is de afmijnzaal. Op 9 juni 1949 werd de fruitveiling van Wijk bij Duurstede in gebruik genomen. Ondanks de cultuurhistorische waarde, de architectuur en authenticiteit, is het niet gelukt dit gebouw als Rijksmonument op te nemen. In 1999 is de gehele fruitveiling gesloopt maar zijn de veilingklok, de bankjes en het tegeltableau behouden gebleven.

Deze cultuurhistorische objecten hebben in “Het Kersenmuseum” een nieuwe bestemming gekregen. Hier kan iedere bezoeker de afmijnzaal met de originele klok, bankjes en alle overige zaken in de oorspronkelijke staat bezichtigen.

Beschikt u over de juiste handelsgeest? Speel mee! en ervaar het is om te bieden. Wie weet doet u het beste zaken!

Adres Het Kersenmuseum

Groenewoudseweg 18
3945 BC Cothen
Telefoon: 0343-562799

Bezoek de website

Foto: De Kersenhut

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs