Het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland

Bezoek historisch museum in de stad Dordrecht.

Hof 6
3311XG Dordrecht

Telefoon: 078-770 5250

Het Hof van Nederland is een historisch museum dat een aantal belangrijke verhalen uit de Nederlandse geschiedenis vertelt, waarin de stad Dordrecht een rol speelde.

Het Hof van Nederland

Het museum is gevestigd in het gebouw waar op verzoek van Willem van Oranje in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond. Een belangrijke gebeurtenis tijdens de 80-jarige oorlog, die een prominente plek heeft in het museum. U zit op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572, waar een eerste aanzet werd gegeven richting een onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.

Ook werd de wens tot vrijheid van godsdienst opgetekend. Deze bijeenkomst is verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek van handeling zelf, in de Statenzaal. Andere verhalen die verteld worden gaan over Dordrecht als rijke middeleeuwse handelsstad in de 14de eeuw, de strijd met het water (de Sint-Elisabethsvloed van 1421 en de Watersnoodramp van 1953), geloof en taal (de Dordtse Synode van 1618), de 17de eeuw (Johan de Witt als raadspensionaris van de Republiek), en de industrialisatie en vooruitgang van de 19de eeuw tot nu.

Het museum beschikt over een kleine museumwinkel. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij Art & Dining, het restaurant bij het Dordrechts Museum, Museumstraat 38. Dit ligt op loopafstand (300 meter) van Het Hof van Nederland.

Adres Het Hof van Nederland

Hof 6
3311XG Dordrecht
Telefoon: 078-770 5250

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs