Groninger Museum

Het Groninger Museum

Sommige mensen vinden het gebouw vreselijk, anderen zijn er laaiend enthousiast over, Het Groninger Museum. Het gebouw valt zeker op! Ontworpen door drie verschillende architecten is het een bonte verzameling kleuren en vormen. Hier kunt u kijken naar de stand van zaken op het gebied van mode, design, fotografie, schilderkunst, maar ook naar voorwerpen die de geschiedenis van de provincie Groningen gevormd hebben.

De tentoonstellingen in het Groninger museum doen regelmatig stof opwaaien: van provocerende foto’s tot een tentoonstelling samengesteld door een filmmaker of de collectie van rebelse modeontwerpers. In het Mendini Restaurant kunt u even bijkomen van al die indrukwekkende kunst. In de museumwinkel zijn behalve tentoonstellingscatalogi ook designstukken, kaarten en kunstboeken te koop.

Virtuele tour Groninger Museum

Het Groninger Museum is ook vanuit de huiskamer te bezoeken via een virtuele 360 graden omgeving. Onder andere het Atelier, het Info Center en schilderijen van De Ploeg zijn te zien. Uniek aan deze tour is dat het Groninger Museum interactieve en nieuwe content heeft toegevoegd. Van audiofragmenten, muziek en kijkersvragen tot creatieve opdrachten voor de kinderen. De 360 graden tour wordt mede mogelijk gemaakt door Carola de Poel van Panorama Fotografie.

Adres Groninger Museum

Museumeiland 1
9711 ME Groningen
Telefoon: 050 – 3 666 555

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs