Grand Hotel de Kromme Raake

Grand Hotel de Kromme Raake

Overnacht in het kleinste hotel van de wereld!

Hoofdstraat 12
9967 RJ Eenrum

Telefoon: 0595-491600

De Kromme Raake’, beter bekend als het kleinste hotel ter wereld. Dit fraaie huisje met de geelwitte gevel zette het Groningse Eenrum op de wereldkaart. Er zijn drie cafés, een kaarsenmakerij en zelfs een mosterdmakerij in Eenrum. Grand Hotel de Kromme Raake vult het Groningse dorpje Eenrum aan als hotspot van de regio.  Om te kunnen overnachten in dit bijzondere hotel moet je wel even geduld hebben! reserveer tijdig is het advies!

Grand Hotel de Kromme Raake

Het voormalig kruidenierswinkeltje werd samen met twee kunstenaars verbouwd tot één-kamer-hotel en ingericht in art deco-stijl. Het hotel werd genoemd naar een ingedijkt zeearmpje dat door Eenrum stroomt. Henk Vonhoff, de toenmalige commissaris van de koningin in Groningen, opende in 1989 plechtig het kleinste hotel ter wereld.

Bij de opening kreeg het hotel meteen twee vermeldingen in het Guinness Book of Records. Er werd namelijk geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld. Deze indrukwekkende fles wijn pronkt nog altijd in de foyer van het hotel.

Adres Grand Hotel de Kromme Raake

Hoofdstraat 12
9967 RJ Eenrum
Telefoon: 0595-491600

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs