Eurovisie Songfestival 2020

Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt in de hoofdstad van Zuid-Holland, georganiseerd. Deze editie Euro Songfestival is de 65e! Die dankzij Duncan Laurence de winnaar van 2019 nu in Nederland is.

Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Sinds 1956 wordt het Eurovisiesongfestival jaarlijks gehouden. Het Songfestival is een jaarlijkse competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel de wereld. Het festival dankt zijn naam aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio-unie (EBU). In princiepe mag ieder actief lid aan de EBU mag meedoen aan het songfestival. Maar sinds 2015 doet ook Australiƫ mee aan het festival ondanks het feit dat het geen lid is van de EBU.

Het Eurovisiesongfestival is inmiddels zeven keer gewonnen door Ierland. Zo won Zweden won zes keer. Dit jaar is het festival in Nederland doordat in 2019 de prijs werd gewonnen door Duncan Laurence. Daardoor staat Nederland ook in de top 3 van winnaars samen met Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, deze wonnen elk vijf keer.

Sinds het begin in 956 doet Nederland mee aan het songfestival, al heeft het ook een aantal jaren niet mee gedaan. Het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden door NPO – AVROTROS.

Dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales van het Eurovisie Songfestival. De grote finale op zaterdag 16 mei.

Lees alles over de deelnemers van de 65e editie!

Locatie Eurovisie Songfestival

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het grootste muziekfestival ter wereld. Het festival is LIVE op tv en is ook op het internet te volgen.

Bezoek de website