Domtoren

Domkerk

Domkerk een prachtige kerk!

Achter de Dom 1
3512 JN Utrecht

Telefoon: 030 2310403

De prachtige Dom van Utrecht is een markante gotische kerk en staat in het midden van de Nederlandse stad Utrecht. De Domkerk werd vanaf 1254 gebouwd en stond als voortzetting van de romaanse kathedraal van het rooms-katholieke bisdom Utrecht en was gewijd aan Sint-Maarten. Sinds 1580 is de kerk protestants. (bron Wikipedia)

Domkerk

De historische Domkerk is 7 dagen per week open en uw bezoekje meer dan waard! In de Domkerk is ook nog eens veel te beleven. Neem een rondleiding, u kunt namelijk de historische Domkerk bezoeken en meer te weten komen tijdens een rondleiding. Het Citypastoraat Domkerk Utrecht, verzorgt kerkdiensten, ochtend- middag- en avondgebeden (getijden). Dan klinkt een veelheid aan muziek, daarnaast zijn alle  Zaterdagmiddagconcerten vrij toegankelijk voor iedereen.

Ooit was de Domkerk verboden aan de toren, maar een tornado zorgde ervoor dat de toren los van de kerk kwam te staan. Het Domplein was daarmee een feit.

Adres Domkerk

Achter de Dom 1
3512 JN Utrecht
Telefoon: 030 2310403

Bezoek de website

Foto: Domkerk

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs