Domies Toen

Domies Toen

Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen

Telefoon: 0595 - 528636

Domies Toen, de tuin van de dominee, is een prachtige botanische tuin bij de Petruskerk in Pieterburen. Vroeger stond hier de pastorie, maar nu kunt u er over knisperende schelpenpaadjes wandelen langs prachtige oude vijvers, gesnoeide buxushagen, romantische rozenperken en bijzondere bomen.

Domies Toen staat bekend om de vele stinsenplanten die er groeien. Stinzenplanten zijn planten die alleen voorkomen op landgoederen, in pastorietuinen en op voormalige stadswallen. Meestal zijn ze vanuit het buitenland meegenomen en hebben ze zich hier verwilderd. Vooral in het voorjaar bloeien ze prachtig!

Naast Domies Toen is een theeschenkerij. Hier kunt u terecht voor thee en andere drankjes en iets lekkers erbij, maar ook voor boeken over planten, zaden (ook van planten uit de tuin!) en leuke cadeautjes zoals nestkastjes.

In de zomer is de kerk, versierd met prachtig houtsnijwerk, ook van binnen te bezichtigen. Maak er een dagje uit van met een bezoek aan de zeehondencrèche of een wandeling over de dijk bij Lauwersoog.

Adres Domies Toen

Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen
Telefoon: 0595 – 528636

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs