de theefabriek

De Theefabriek

Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl

Telefoon: 0595-572 053

De theefabriek is het enige theemuseum in Nederland, gevestigd in een prachtige oude kerk in het Groningse Houwerzijl. In 1990 is de theefabriek begonnen, na het winnen van een wedstrijd met als hoofdprijs het leegstaande kerkgebouw van Houwerzijl voor het symbolische bedrag van 1 gulden (45 eurocent). Hier werd een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel opgericht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een ware thee-attractie waar jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers komen.

De theefabriek

In het theemuseum krijgt u antwoord op de meest uiteenlopende vragen over thee. Vraagt u zich af, wie het theezakje eigenlijk heeft uitgevonden? Of hoe ze de thee in het theezakje krijgen? Inde Theefabriek komt u dit allemaal te weten! U bent vast ook nieuwsgierig hoe ze uw favoriete thee die heerlijke smaken krijgt. U leert in het theemuseum hoe ze overal ter wereld hun thee drinken of wat een theeklipper is. Naast een bezoek aan het museum kunt u uw favoriete thee drinken in de theeschenkerij. Koffie of andere dranken zijn natuurlijk ook verkrijgbaar. Er is ook genoeg te snoepen of te eten in de theeschenkerij.

Hoe drinken ze thee in Japan, Australië, Nederland, Ost-Friesland, Engeland, Duckstad, Bedrock, Zuid-Amerika, China,… Op deze en nog veel meer theevragen krijgt u antwoord in het theemuseum van De Theefabriek te Houwerzijl, een bezoekje meer dan waard.

De Theefabriek heeft twee royale terrassen in de theetuin rondom de voormalige kerk en bijbehorende pastorie waarin ze gevestigd zijn.

De Theefabriek is voor het publiek geopend:

April t/m oktober: dinsdag t/m zondag 10-17 uur
November, januari (behalve Nieuwjaarsdag), februari en maart: zaterdag en zondag 10-17 uur
De gehele maand december en Nieuwjaarsdag is de Theefebriek gesloten voor het publiek
Tweede Paasdag: 10-17 uur
Tweede Pinksterdag: 10-17 uur

Adres De Theefabriek

Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl
Telefoon: 0595-572 053

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs