De spelerij de uitvinderij

De Spelerij – De Uitvinderij

De Spelerij – De Uitvinderij wil alle bezoekers, (weer) laten terugvallen op hun verbeelding. Maar de Spelerij  zet ook in zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en vindingrijkheid. Dat doen ze door de kaders, de vaste lijnen, de grenzen en ander ‘vastigheden’ los te laten en iedereen heel simpel in het diepe te gooien. Nee, niet letterlijk natuurlijk maar in De Spelerij mag iedereen het helemaal zelf uitzoeken, en uitvinden, ontdekken, achterhalen en oplossen.

De Spelerij – De Uitvinderij wil bezoekers verbinden door kunst. De raarste en meest unieke dingen zie en maak je in De Spelerij! Voor je het weet gaat het bewegen, maakt het vreemde geluiden en brengen andere rare dingen in beweging. In De Spelerij zetten ze je aan het denken, maken ze je aan het lachen en laten ze je versteld staan! En dat is ook precies zoals kunst bedoeld is!

De Spelerij – De Uitvinderij wil jou laten zien wie je óók bent. En wat je nog méér kunt, naast de dingen waar je nu al goed in bent. Want in iedereen zit een maker. Ook in jou!

Grote kans dat je twee keer moet kijken als je in De Spelerij rondloopt.

Brengt dat jongetje met z’n vriendjes echt die gekke carrousel in beweging? Bedient dat meisje nu een hijskraan? En staan die kinderen daar broodjes te bakken?

In de Spelerij gaat u spelend ontdekken! Dat, en veel meer, gebeurt allemaal in De Spelerij. De kunstenaar die al die vreemde, wonderlijke en fantasierijke creaties heeft gemaakt is Jos Spanbroek. Hij creëerde een plek waar iedereen, tussen allerlei gekke speelbeelden, de fantasie de vrije loop kunt laten. Al sinds 1984 verwonderen bezoekers, jonge en minder jonge, zich over zijn wonderwereld. Bij De Spelerij ontdek je ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het (ook alweer) voelt als alles mogelijk is. De Spelerij is gewoon grenzeloos leuk!

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken.

Adres De Spelerij – De Uitvinderij

Veldweg 5
6952 GX Dieren
Telefoon: 0313-413118

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs