De Priona Tuinen

De Priona Tuinen

Schuineslootweg 13
7777 RE Schuinesloot

Telefoon: 0523-681734

De Priona Tuinen is onderverdeeld in een tiental tuinen, met ieder een eigen identiteit. De Priona tuinen zijn door Henk Gerritsen en Anton Schlepers aangelegd rond Antons ouderlijk huis in Schuinesloot.

De Priona Tuinen

Het hart van de tuin bevindt zich in een open ruimte voor het woonhuis, waarop drie enorme eiken staan. De grootste daarvan is waarschijnlijk meer dan 200 jaar oud en heeft model gestaan voor het logo van de Priona tuinen. De ruimte van het gazon, dat in de lente schuil gaat onder een zee van sneeuwklokjes, madeliefjes en pinksterbloemen, wordt gebroken door een buxusgroep, die sterk doet denken aan een groep kippen-met-eieren.

In de Priona Tuinen is een een prachtige vlindertuin, deze was oorspronkelijk beplant met vlinderlokkende planten. De tuin heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een soort alpenweide, die vooral tussen mei en juli uitbundig in bloei staat. Akeleiruit, damastbloem, jacobsladder en vele anderen vormen tezamen een kleurig geheel.

Wandeld u richting het theehuis? Dan loopt u langs prachtige Pergola’s, daar staan een collectie kuipplanten opgesteld. Over de pergola’s groeien o.a. blauwe regen, de klimroos ‘Bobbie James’, klimmend gebroken hartje en Lathyrus latifolius. Rondom het theeterras in de Watertuin ligt een grote vijver met glashelder water, die in de zomer grotendeels dichtgroeit met zuurstofplanten. De opvallendste daarvan is de krabbescheer. Talloze groene kikkers, kleine watersalamanders, poelslakken, libellen en bloedzuigers bevolken de vijver. In de nazomer vallen de witte reuzenbalsemienen op, waarvan iedereen zaad mag verzamelen.

Adres De Priona Tuinen

Schuineslootweg 13
7777 RE Schuinesloot
Telefoon: 0523-681734

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland