De Oude aarde

De Oude Aarde

Bezoek zeker De Oude Aarde!

Binnenpad 43
8355 BR Giethoorn

Telefoon: 0612876513

Het museum is opgericht in 1969 door René Boissevain. De eerste stenen die hun plek in het museum vonden waren zelf verzamelde Australische agaten. De mooiste werden in een vitrinekast gezet en konden toen der tijd voor een kwartje bekeken worden. De andere agaten werden in de winkel verkocht.

In de jaren die volgden maakte René Boissevain talrijke expedities naar verschillende landen, zoals Australië, Madagaskar, Brazilië etc. Tijdens deze expedities werden er vele schitterende museumstukken
mee terug genomen naar het museum in Giethoorn. Ook de opvolgers Leo van der Zalm en de nu huidige eigenaren Frederik Visser en Neeltje Zijlstra zitten niet stil. Het verzamelen van mineralen zit de eigenaren in het bloed. Nog altijd worden er nieuwe stukken aan de collectie toegevoegd.

De mineralen in het museum worden gepresenteerd in hun natuurlijke, onbewerkte vorm. Alleen de agaten van René Boissevain en de versteende boomstam zijn doorgezaagd en/of gepolijst. Stenen worden bewerkt
om nadruk te leggen op de kleurenpracht die in de stenen verscholen liggen.

Omdat we hier in Giethoorn zijn, is het niet altijd even gemakkelijk om de stukken in het museum te zetten. De meeste stukken zijn per boot en vervolgens per heftakel vervoerd.

Daarbij zijn er in het museum ook leuke activiteiten voor kinderen!

Adres De Oude Aarde

Binnenpad 43
8355 BR Giethoorn

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland