Centrum Beeldende Kunst Emmen

Centrum Beeldende Kunst Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen is al meer dan veertig jaar dé professionele aanbieder van beeldende kunst en vormgeving voor Emmen en de wijde omtrek

Ermerweg 88b
7812 BG Emmen

Telefoon: 0591-685820

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen is al meer dan veertig jaar dé professionele aanbieder van beeldende kunst en vormgeving voor Emmen en de wijde omtrek. Sinds 2010 is het CBK Emmen gevestigd in De Fabriek, een prachtige, goed geoutilleerde locatie waar het tentoonstellingsprogramma gedurende het hele jaar een groot aantal bezoekers trekt. Het CBK Emmen staat garant voor een inspirerend en gevarieerd tentoonstellingsaanbod en is daarnaast uitgegroeid tot een laagdrempelige culturele organisatie, die met een hoogwaardig aanbod midden in de samenleving staat.

Expositieprogramma’s  Centrum Beeldende Kunst Emmen

Er zijn doorlopend twee expositieprogramma’s naast elkaar te zien. In de Grote Zaal en Kleine Zaal ligt het accent op professionele beeldende kunst en vormgeving. Op De Verdieping heeft het programma een breder cultureel karakter. Per jaar zijn zo’n tien tot twaalf verschillende tentoonstellingen te zien. Het CBK Emmen verzorgt bij de lopende tentoonstellingen een aantrekkelijk kunsteducatief aanbod voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Hierdoor bezoeken jaarlijks ruim tweeduizend leerlingen het CBK Emmen.

Om beeldende kunst voor meer publieksgroepen aantrekkelijk te maken organiseert het CBK bij verschillende exposities lezingen, rondleidingen of workshops, dit voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Het CBK Emmen draagt zorg voor het beheer en behoud van de beeldende kunst van de gemeente Emmen in de openbare ruimte.

Adres Centrum Beeldende Kunst Emmen

De Fabriek, CBK Rensenpark
Hoofdstraat 18 Emmen

CBK, Ermerweg 88b
7812 BG Emmen

Telefoon: 0591-685820

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland