cavalariemuseum

Cavaleriemuseum

Het Nederlandse Cavaleriemuseum is te vinden op de Bernhardkazerne te Amersfoort. Het museum bestaat uit twee gebouwen en een aantal tanks en gevechtsvoertuigen die in de open lucht staan opgesteld.

Cavaleriemuseum

Het museum heeft twee gebouwen. In het Sint Jorisgebouw worden uniformen, handvuurwapens, zilveren voorwerpen, schilderijen, miniaturen, schaalmodellen e.d. geëxposeerd. De indeling van de expositie in het Sint Jorisgebouw(op drie niveaus) is als volgt: historische introductie, de paardentijd en de periode van wielen en rupsbanden.
Tevens bevindt zich is in het Sint Jorisgebouw een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen

In het tweede museumgebouw, het Landsverkgebouw, vernoemd naar de eerste pantserwagen van de Nederlandse Cavalerie, de (Zweedse) Landsverk (officiële vooroorlogse naam: pantserwagen M36 en M38), wordt een groot deel van de collectie historische Cavalerievoertuigen tentoongesteld. De expositie wordt gecompleteerd met objecten zoals motoren, uitrusting enz.

In de buitenexpositie worden ook tanks en pantserwagens geëxposeerd rondom beide gebouwen.

Dichtbij het Landsverkgebouw bevindt zich de restauratiewerkplaats. Door groepen bezoekers kan deze na een daartoe gemaakte afspraak worden bezichtigd.

Adres Cavaleriemuseum

Barchman Wuytierslaan 198,
3818 LN Amersfoort
Telefoon: 033-4661996

Bezoek de website

Foto: Will Sorée

 

Meer uitjes