Blikmuseum Landgoed Welgelegen

Blikmuseum Landgoed Welgelegen

Blikmuseum Landgoed Welgelegen is een lust voor het oog!

Prinsesseweg 8
7958 RT Koekange

Telefoon: 0522 – 451771

Al jaren is Mieneke Bout bezig met haar grootste hobby: blikken verzamelen. Haar verzameling is haar grootste trots en in het voorjaar van 2010 opende ze haar eigen museum.

Tentoonstelling Blikmuseum Landgoed Welgelegen

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en haar ruime collectie blikken te komen bekijken. Ze vertelt u heel graag over haar verzameling die voornamelijk uit Hollandse merkblikken bestaat. Hierbij kunt u onder andere denken aan Douwe Egberts, Pette en Verkade. De trots van de verzameling is de oude blikken stoomlocomotief, een reclameblik van de Glim fabrieken uit Rotterdam die gebruikt kan worden als beschuitbus.

Laat u terugbrengen naar vroeger! De collectie bestaat uit ongeveer 2000 blikken uit de begintijd van de productie van blikken tot hedendaagse blikken. Een van de bijzondere stukken is een groot voorraadblik van koffiebranderij Houwink uit Meppel. De branderij bestaat niet meer, maar gelukkig is dit mooie blik bewaard gebleven.

Geschiedenis blikken

De blikken vertellen de geschiedenis van de industrialisatie en laten de ontwikkeling van de reclame zien. Ontdek de producten die vroeger dagelijks gebruikt werden. Herken het blikje waar oma altijd de koekjes in bewaarde en laat u verwonderen over het aantal sigaren- en sigarettenblikken.

Kom gezellig een kopje koffie drinken, werp een blik en laat u verrassen! Mieneke vertelt u graag over haar verzameling.

Adres Blikmuseum Landgoed Welgelegen

Familie Bout
Prinsesseweg 8
7958 RT Koekange
Telefoon: 0522 – 451771

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland