Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

Bezoek de Basililiek van de H.H. Agatha en Barbara

Markt 57
4731 HN Oudenbosch

Telefoon: 0165 330 502

Tussen 1867 en 1880 werd Basililiek van de H.H. Agatha en Barbara gebouwd als kerk. Rond 1912 werd deze verheven tot Basiliek. Het grote voorbeeld van de Basliliek van de H.H. Agatha en Barbara is de Sint Pietersbasiliek in Rome. De Basliliek van de H.H. Agatha en Barbara is ontworpen door architecten P.J.H. Cuypers en G.J. van Swaay.

De Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara is in de Gotische stijl gebouwd. De Basiliek is totaal 81 meter lang, 55 meter breed en het hoogste punt van de koepel is nog eens 63 meter.

De Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara staat in het Noord Brabantse plaatsje Oudenbosch. Het is een echte aanrader als u een weekendje weg bent in ons land, boek er bijvoorbeeld direct een leuk hotel arrangement bij!

Adres Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

Markt 57
4731 HN Oudenbosch

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.