artis

ARTIS

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Telefoon: 020 523 3670

ARTIS is DE ontmoetingsplek waar de natuur dichtbij wordt gebracht. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen ARTIS in Amsterdam.

ARTIS

Artis is de dierentuin in Amsterdam, ARTIS is de oudste dierentuin van Nederland. Artis ligt in de Plantagebuurt. In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren.

Ervaar een dagje ARTIS zelf!

Laat u verrassen door de vele diersoorten in ARTIS.  Ontdek de allerkleinste organismen in Micropia , het eerste microbenmuseum ter wereld. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s en springbokken op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen.

Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten. Proef de sfeer in café-restaurant de Plantage . Ervaar natuur en ontdek haar betekenis voor onze samenleving. Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft.

Plan uw bezoek naar ARTIS

Heerlijk een dag wandelen onder de bomen. Bewonder de dieren en planten. Bestudeer wat je ziet. Beleef de natuur. Plan uw bezoek naar ARTIS in Amsterdam.

Adres ARTIS

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs