Archeon Museumpark

Archeon Museumpark

Ga terug in de tijd op Museumpark Archeon.

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172-447744

Archeon Museumpark is een openluchtmuseum in Alphen aan den Rijn.  Archeon Museumpark verteld de geschiedenis Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen en laat dit live zien. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds.

Archeon Museumpark

Ga mee op reis naar de Prehistorie. JA! dat is héél ver terug in de tijd, Archeon neemt u meer naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maakt u kennis met de jager en ontdekt u hoe zij leefden. In de mooie mesohut ziet u hoe men vroeger woonde. Daarna gaat u door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Terug in de Romeinse tijd gaat u naar een Romeinse stadje. Hier staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kunt u meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Want u zich in de Middeleeuwen in het middeleeuwse stadje Gravendam. U leeft hier in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en u kunt de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kunt u aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Voor de kinderen maar ook voor volwassenen is er een speeltuin en doolhof.

Ga tijdens een introductiefilm op reis door de geschiedenis van ons land!  Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. U bent in het Romeins Museum. U vindt hier veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Adres Archeon Museumpark

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172-447744

Bezoek de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs