Aldfaers Erfroute Allingawier

Aldfaers Erfroute

Meerweg 4
8758 LC Allingawier

Telefoon: 0515 - 231 631

Aldfaers Erfroute is een echte zwerfroute! Het is een museumroute vol cultuur en geschiedenis. Bekijk hoe de smid hoefijzers slaat, hoe het winkeltje van de kruidenier eruit zag voor er supermarkten waren, hoe koeien vroeger gemolken werden en nog veel meer.

Deze route ligt tussen Bolsward, Makkum en Workum, in het prachtige Friese land met terpen, polders en weilanden, en is zowel per auto, per fiets als lopend goed te doen. De route is elk jaar weer anders, omdat er telkens andere activiteiten georganiseerd worden.

Op uw tocht langs Aldfaers (zw)erfroute komt u langs museumdorp Allingawier, waar onder andere een smederij, een drabbelkoekenboerderij, een brandweerhuis, een schilderswerkplaats en een stropershut te zien zijn.

Verder is er een museumboerderij met oude appelboomgaard te zien.  De Aldfaers Erfroute is prima te combineren met een bezoek aan de Makkumer aardewerkfabriek Koninklijke Tichalaar of het Jopie Huismanmuseum in Workum.

Adres Aldfaers Erfroute

Meerweg 4
8758 LC Allingawier
Telefoon: 0515 – 231 631

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland