Abdijtoren

Abdijtoren Lange Jan Middelburg

Centrum
4331 AH Middelburg

Telefoon: 0118-471010

Abdijtoren Lange Jan Middelburg bekent om zijn achtkantige vormen, met ledesteen bekleedde wanden, daterend uit de 14e eeuw. Dat is de Abdijtoren “Lange Jan”. Lange Jan is de bijnaam van de Abdijtoren. De Abdijtoren ‘De Lange Jan” is onderdeel van het Abdijcomplex en staat tegen de zuidwand van de eenbeukige Abdijkerk

Lange Jan is meerdere malen herbouwd, omdat het verwoest was door branden. De ergste brand was in 1940. De Abdijtoren werd door de Duitsers in brand gestoken. Het lag namelijk Toen in de vuurlinie.

In 1955 werd de Abdijtoren Lange Jan pas weer heropend. De torenspits eindigt in een keizerskroon, die teruggaat op Maximiliaan van Oostenrijk. De Lange Jan heeft 207 treden en is te beklimmen voor de gene die niet bang zijn voor hoogstes.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg architect Jan de Meyer uit Amsterdam al in augustus 1940 opdracht van het Middelburgse gemeentebestuur de toren te restaureren.

Adres Abdijtoren Lange Jan

Centrum,
4331 AH Middelburg
Telefoon: 0118-471010

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs