Uit eten in Leiden

Ga lekker uit eten in Leiden!

Ga jij binnenkort naar Leiden en heb je zin om eens lekker te dineren met je vrienden of familie? Wij bieden je een ruime keuze aan eet- en drinkmogelijkheden in de gezellige stad Leiden.

Uit eten in Leiden

Leiden is bij uitstek de plek om een gezellige dag te shoppen, een drankje te drinken en af te sluiten met een heerlijk diner aan de grachten van Leiden, in het centrum of aan de Breestraat. Ook als je ’s avonds (of ’s middags) naar het theater gaat kun je vooraf of na afloop genieten van culinaire hoogstandjes bij diverse eet- en drinkgelegenheden.

Of als je de grote stad Den Haag, op slechts een half uurtje afstand met de auto of 10 minuten afstand met de trein, wilt ontvluchten, dan is Leiden een prima toegangsoord voor een heerlijke dagafsluiter.

Wij zetten een paar tips voor je op een rij:

Lunchen in Leiden

Ben je net aangekomen in de stad of heb je de hele ochtend al geshopt, dan heb je vast wel zin in een heerlijk broodje, lekkere koffie en een luxe high-tea. Kies dan voor één van de door ons geselecteerde lunchrooms in Leiden:

Bistro’s in Leiden

Van een gezellige ontmoetingsplek tot klassieke gerechten met een spannende twist. Bekijk zetten een paar ‘petit-restaurant’ Bistro’s voor je op een rij:

  • BREE56 – Sfeervolle ambiance in een monumentaal pand
  • Bistro Bord’o – Frans Internationaal georiënteerde keuken
  • Bistro Entrekoos – Bekend om zijn ‘Slow Meat’ Herreford runder-entrecote
  • Bistro & Aperatiefbar Jeanpagne – Laagdrempelige gezellige ontmoetingsplek

Dineren in Leiden

Sluit je dag af met een heerlijke diner in één van onderstaande restaurants in Leiden:

  • Nieuwstalgisch Grand Café Van Buuren – Iedere zaterdag en zondag een uitgebreid 3-gangen diner
  • Restaurant Verboden Toegang – Crimineel lekkere gerechten met uitgebreide wijnkaart
  • Restaurant In den Doofpot – Ongedwongen culinair genieten in een verleidelijke ambiance

Uit eten voor een theaterbezoek in Leiden

Ga jij binnenkort naar het theater, maar weet je nog niet wat je die dag gaat eten? Zoek dan niet langer, wij zetten de leukste, lekkerste en meest betaalbare restaurants en overige eetgelegenheden voor je op een rij.

Ga je bijvoorbeeld op bezoek bij je favoriete cabaretier in het oudste theater van Nederland, de Leidse Schouwburg?  Geniet dan van het heerlijke keuze- of theatermenu bij Brasserie De Engelenbak om de hoek van het theater, of laat je heerlijk verwennen door de heerlijke maaltijden van Eetcafé Holle Bolle Gijs aan de overkant van de schouwburg. Of bezoek dé plek voor een hapje en drankje met je vrienden bij BFF Leiden aan de Morsstraat, op 5 minuten lopen van de schouwburg.

Heb je een kaartje voor een voorstelling in de Stadsgehoorzaal? Dan kun je vooraf heerlijk eten bij Aperitivo, Italiaans genieten zoals jij dat wilt of genieten van een lekkere burger of satéschotel in het Stadsbrouwhuis. Ook kun je voor een culinair hoogstandje genieten van heerlijke creaties van Sander Vrijbloed en Viggo Melgert in Restaurant|BREE33, een gezellige huiskamersfeer met geweldige kookinnovaties.

Voor een matinee is Bagels & Beans een echte aanrader. Dit lunchcafé schenkt heerlijke koffie en de lekkerste bagels van zoet tot hartig en altijd met een seizoen gerichte menukaart. Bagels & Beans zit op meerdere locaties in Leiden. Of geniet van een heerlijke huisgemaakte tosti bij Happy Tosti, een hippe tent, lekker eten en je wordt bediend door toffe medewerkers met een arbeidsbeperking.

Voor meer tips kijk je op Wat te doen in Leiden