Uit in Brabant

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en de leukste evenementen!

Brabant is natuurlijk een van de mooiste provincies van ons land. Hier kunt u nog echt genieten van de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid, maar daarnaast zijn er ook talloze leuke uitjes te ondernemen. Er is altijd van alles te doen in het bruisende Noord-Brabant!

De leukste dagjes uit in Brabant

Het meest bekende dagje uit in Brabant is waarschijnlijk de Efteling. Dit attractiepark in Kaatsheuvel is bij vrijwel iedereen in Nederland bekend. De Efteling trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit zowel binnen- als buitenland, en dat is niet voor niets! Hier zijn ontelbaar veel dingen te zien en doen, het is dan ook een van de grootste themaparken van de Benelux.

In totaal beslaat het park zo’n 65 hectare grond dat publieks toegankelijk is. Al meer dan zestig jaar bestaat De Efteling en het is een leuk pretpark voor zowel jong als oud. Iedereen beleeft hier een sprookjesachtige dag.

dagje uit brabant

Safaripark Beekse Bergen

Een andere topper in Brabant is Safaripark Beekse Bergen. In dit safaripark beleeft u Afrika van dichtbij! Ga mee met de bussafari, wandelsafari, autosafari of de bootsafari en waan u op de savanne. Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels, u treft hier de hele ‘big five’ aan! Het is een van de grootste dierenparken van de Benelux en u kunt zich hier zeker wel een dag vermaken!

Lees alles over Safaripark Beekse Bergen

Heel weekend in Brabant

Brabant is te groot en te leuk om in één dag te beleven. Dus waarom boekt u niet meteen een heel weekend Brabant? Of wat dacht u zelfs van een hele week Brabant? U zult er geen spijt van krijgen! Boek een gezellig of romantisch hotel in een leuke Brabantse plaats en maak er een gezellige tijd van.

Noord-Brabant molen

Musea in Brabant

Ook op musea gebied valt er van alles te beleven in Brabant. Een echte aanrader is het Oorlogsmuseum Overloon. Dit museum in Noord-Brabant richt zich voornamelijk op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in ons land. Het is het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Het is gevestigd in een bosachtig park waar twee vroegere musea zijn samengevoegd, namelijk het Marshallmuseum en het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum.

Het museum toont een grote collectie aan oorlogsvoertuigen maar ook wapens, uniformen en andere militaire gebruiksvoorwerpen. Een andere topper is het Breda’s Museum, te vinden aan de Parade. Dit museum is vooral gericht op kunst in verschillende vormen en de geschiedenis van Breda en omgeving.

Bezoek in Noord-Brabant zeker de gezellige stad Oss of Valkenswaard. Ook is Breda, Tilburg en de vele natuurgebieden een bezoek zeker waard!

Er zijn tal van mogelijkheden voor een dagje uit in Brabant! Bekijk snel alle uitjes!