Top 5 wandeltips Gelderland

Wandel door de prachtige provincie Gelderland!

​Top 5 wandeltips Gelderland

Wandelend Nederland zal de provincie Gelderland vooral kennen van wandelen op de Veluwe of in de Achterhoek, maar Gelderland heeft meer te bieden!

Wandeltips Gelderland

Wij hebben een aantal de wandeltips met de mooiste plekjes in de provincie. Van het bekende Veluwe tot onbekende routes die ook zeker de moeite waard zijn. Er zijn tal van prachtige wandelgebieden in Gelderland.

Lees onze top 5 wandeltips Gelderland.

1. De Veluwe

De nummer is natuurlijk de Veluwe! Wellicht heb je hier al een keer gewandeld of misschien zelf wel heel vaak, maar toch valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken in de Veluwe. De Veluwe heeft een groot aantal wandelroutes. De route genaamd Veluwezoom-Posbank zorgt ervoor dat je een groot gedeelte ziet van de Veluwe. Loop over de prachtige heuvels van het Nationale park en geniet van het enorme uitzicht waar je kilometers ver kunt kijken in de natuur. Je kunt op de Veluwe kizen voor lange en korte routes. Op de Veluwe kom je helemaal tot rust!

De NS-route is een aanrader, langs deze route zie je de schitterende paarse velden en zijn er vele dieren te spotten langs de route.

Bekijk de NS-route

2. Het Rijk van Nijmegen

Nijmegen staat bekend om de Nijmeegse Vierdaagse, maar heb je ook wel eens gehoord van Het Rijk van Nijmegen? In het zuidoosten van Gelderland vind je het streekgebied dat om de stad Nijmegen ligt. In dit gebied vind je genoeg natuur ondanks dat het klinkt alsof je midden in de stad zit.  In de wijde omgeving tref je hier vennen en glooiende rivierduinen. Het letterlijke hoogtepunt is de Vlierenberg. De berg is maar liefst 92 meter hoog!

Als wandelaar kun je in Nijmegen goed terecht, maar ook als echte wijnliefhebber zit je hier goed. Je loopt in het Rijk van Nijmegen zo van de ene wijn proeverij naar de andere met de N70 wandelroute.

Lees meer over wandelen in het Rijk van Nijmegen

3. Gelderse vallei

De Gelderse vallei is een klein beetje een vergeten stukje, dit komt omdat het tussen prachtige gebieden ligt zoals de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Deze omgeving is erg mooi om te gaan wandelen. Vroeger stroomde de Maas nog door dit gebied, alleen is deze verplaatst richting het westen door de ijstijd. Door een grote ijsmassa werd de Utrechtse Heuvelrug geboren en werd de Gelderse vallei een nat natuurgebied. Gelukkig is het niet alleen maar nattigheid, er zijn er ook prachtige bossen en heide overgebleven. Doordat het hele gebied heel open is trekt dit gebied ook schitterende vogels aan. De Gelderse vallei is ook een aanrader voor vogelliefhebbers!

Bekijk hier de wandelroute van de Gelderse Vallei
TOPtip -> Bezoek ook het nabij gelegen Lunteren voor Boeren Klompenpaden!

4. Arnhem

Wandel je graag door steden? Ga er dan lekker op uit in de hoofdstad van provincie Gelderland, Arnhem.

In Arnhem zijn heel veel historische gebouwen allen met een indrukwekkende geschiedenis. Er zijn ook veel mogelijkheden in de stad, je kunt er bijvoorbeeld een gidstour doen. Arnhem is een leuke en gezellige stad die veel te bieden heeft. De stad staat bekend om dagjes uit naar de dierentuin Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum. In combinatie met de geschiedenis en de vele monumenten kan iedereen er op uit gaan in Arnhem!

Lees meer over de stad Arnhem

5. Cultuur opsnuiven!

In de gehele provincie Gelderland kunnen culturele liefhebbers op en top genieten!  Wandel de erfgoedroute door Montferland. Het Bergherbos geeft je een uniek kijkje in de cultuurhistorie van het stuwwallengebied. Het leuke van de route die hier voor je klaar ligt, is dat het is verdeeld in twee gedeeltes. Zo kun je even een welverdiende pauze nemen in ’t Peeske en daarna weer lekker verder wandelen.

Bekijk hier de wandelroute

Ga er lekker op uit in de provincie Gelderland!