The Passion

The Passion is elk jaar weer 3 dagen voor pasen. Tijdens dit evenement word verteld over het verhaal van Jezus Christus. 

The passion is een Nederlands muziekaal- bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens in een andere Nederlandse stad. Het evenement wordt ook rechtstreeks op televisie uitgezonden. In 2015 werd het evenement voor het eerst ook rechtstreeks op de radio uitgezonden.

The passion 2019

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Het thema

Met het thema Je bent niet alleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

De cast

De cast van dit jaar is al bekend. De hoofdrol is voor Edwin Jonkers, daarnaast spelen dit jaar in The Passion:

  • Jezus – Edwin Jonkers
  • Maria – Edsilia Rombley
  • Judas – Jucas Hamming
  • Petrus – Paul Sinha
  • Pilatus – Porgy Franssen

De verteller van het verhaal is Martijn Krabbé en de verslaggever van dit jarig Klaas van Kruistem.

The Passion cast 2019

 

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl