Stedentrip door Nederland

Wil je een Stedentrip maken? Wat leuk!

Nederland heeft je zoveel te bieden! Maak een Stedentrip door Nederland!

Stedentrip door Nederland

Ga met vrienden of je geliefde er op uit! Maak een Stedentrip door Nederland. Pak je agenda en markeer een leuke stedentrip door Nederland. Het maakt eigenlijk niet uit naar welke stad je wilt gaan, in iedere stad is er namelijk heel veel te beleven. Stippel van te voren leuke uitjes en bezienswaardigheden uit, de voorpret is ook heel erg leuk! Wissel het ook vooral af met elkaar. Laat telkens een ander een stedentrip organiseren. Zo kom je zeker in alle steden van Nederland.

Ook als je als gezin een stedentrip wilt maken, want je kinderen heel Nederland laten zien is natuurlijk ook belangrijk en je steekt er zelf waarschijnlijk ook wat van op!

Bekijk alle provincies voor inspiratie!

Steden voor een stedentrip

Nederland heeft meer dan 60 grote steden! Wil je maandelijks naar 1 grote stad? Dan ben je dus wel langer dan 4 jaar zoet om Nederland te ontdekken! Hoe leuk is dat!

In iedere grote stad is het bijna 24/7 wat te beleven. Wat dacht je van een excursie, er zijn tal van excursies te bedenken van sight seeing tot aan kunstroutes. Ook zijn er in iedere stad de leukste kroegjes, musea en bezienswaardigheden en uiteraard heeft iedere stad volop winkels!

Rotterdam, Amsterdam of Den-Haag en Groningen dat zijn wellicht de bekendste steden waar je gelijk aan denkt. Maar er zijn nog veel meer leuke! Wij hebben een paar leuke grote steden op een rij gezet.

Gouda

Gouda is de stad van de kaas, de kaarsen, en van lekker eten. Een leuk stedentrip door Nederland is Gouda! In Gouda kun je heel veel te ontdekken. Loop door de smalle straatjes, langs de grachten naar de markt. Leer alles over de geschiedenis van Gouda in de musea.

Ga je met de trein dan ben je binnen een paar minuten in het centrum van deze mooie binnenstad. Het Stadhuis pronkt op het plein. Van april t/m oktober is hier iedere donderdagochtend de beroemde traditionele kaasmarkt en de ambachtenmarkt

Vergeet in Gouda ook zeker de Sint Janskerk niet. Van binnen een parel en buitenom een wandeling rond om de kerk doet je ook weg zwijmelen van de kleine straatjes. Als je dan toch lekker aan het wandelen bent loop je zo richting de winkeltje met de leukste adresjes voor eettentjes en versnaperingen. Blijf je de hele stedentrip in Gouda? Wat een goed idee! En ben je tijdens de kerstdagen in Gouda? Dan wordt Gouda namelijk verlicht door kaarsen. Dit is een ode aan Gouda als kaarsenstad.

Als je terug gaat naar huis… vergeet dan niet even Goudse kaas mee te nemen!

Zwolle

Een stedentrip naar Zwolle is een aanrader, Hanzestad Zwolle heeft een prachtige historische binnenstad vol karakteristieke gevels, verdedigingsmuur, en een stervormige gracht om het oude stadshart heen. Zwolle ademt het rijke verleden. Zwolle ligt aan de rivier de IJssel waar vanaf de Middeleeuwen veel handel werd gedreven. Bezoek in Zwolle ook zeker een museum De Fundatie en kom alles te weten over de geschiedenis van deze stad.

Shoppen en lekker eten kun je volop in Zwolle. Van luxere restaurants als de Librije (zeer gastvrij) tot een leuke stadscafé, in Zwolle vind je er vele. In Zwolle vind je ook veel leuke winkels in de vele winkel straten. Een dagje shoppen hoort ook zeker bij een stedentrip Zwolle. Wil je de stad wel alla culinair leren kennen? Ga mee met een culinaire stadswandeling. Je ontdekt dan niet alleen de leukste plekken van Zwolle, maar je gaat ook lekker eten bij de beste restaurants en kookwinkels. Trek je wandelschoen maar alvast aan!

Maastricht

Misschien is dit een stedentrip down under, als je bijvoorbeeld uit het noorden komt dan doe je er wel een paar uur over. Maar Maastricht moet je zeker eens naar toe gaan! Een stedentrip naar Maastricht is een echte aanrader!

In Maastricht ga je zeker weten genieten! Maastricht heeft een prachtige geschiedenis, dat zie je aan de gebouwen en kom je te weten in de musea in Maastricht. In Maastricht vind je veel culturele hotspots. Je culturele hart gaat in Maastricht sneller kloppen! Ga naar het theater in Maastricht, bezoek expositie, evenement of maak een stadswandeling!  Ook als je wilt winkelen en van lekker eten houdt dan ben je in Maastricht in de juiste stad! Wie heeft er geen zin in een stedentrip Maastricht!

Deventer

Deventer is niet zo’n hele grote stad maar zeker wel een hele leuke! Deventer is net als Zwolle een Hanzestad waar je lekker in kunt verdwalen. De wirwar van straatjes in het centrum komen gelukkig allemaal uit om pleintjes met leuke cafés en terrasjes. In Deventer hoef jij je geen dag te vervelen. Wil je winkelen? Dat kan! Want in de stad zijn de leukste winkels.

De stad Deventer kan je veel vertellen over vroeger. Als het mee zit, kom je wel een vriendelijk persoon tegen die je alles kan vertellen over zijn/haar stad. Deventer was vroeger een belangrijke havenplaats wat in de Tweede Wereldoorlog wel werd getroffen door bombardementen waardoor bijna de hele stad werd verwoest! Kom alles te weten in de musea van Deventer.

Een stedentrip naar Deventer is een heel goed idee als je van festivals en evenementen houdt! In december is er namelijk het beroemde Dickens festijn. De stad dompelt onder naar de 19de eeuw! Het is dan in Deventer wel heel druk, duizenden bezoekers worden er jaarlijks verwacht. In de zomermaanden staat Deventer op ‘Stelten’. Letterlijk want je kunt dan vier dagen lang genieten van buitentoneel en kleinkunst. Ieder jaar tijdens de eerste zondag van augustus komen duizenden boekenlezers naar Deventer voor de Deventer Boekenmarkt.

Ga je een rondje wandelen in Deventer? Sla dan zeker de IJssel niet over!

Amersfoort

Amersfoort ligt mooi centraal in Nederland. In de provincie Utrecht (ook een grote stad) is de hoofdstad. Amersfoort heeft meer dan 150.000 inwoners en wordt ook wel de ‘keistad’ genoemd. Amersfoort kan niet ontbreken op je bucketlist voor een Stedentrip door Nederland. Amersfoort heeft een historisch centrum en is omringd door heel veel natuur. De Koppelpoort moet je zeker naar toe! Dit is het visitekaartje van de stad. Huur tijdens je stedentrip een fiets en ga langs één van de prachtige fietstochten van Amersfoort om de stad goed te ontdekken. Ga zeker naar het museum in alles te weten te komen over Amersfoort.

Op het Eemplein is altijd van alles te doen! In de wintermaanden is er een grote ijsbaan en zomers kun je er lekker vertoeven op een terras of shoppen! Een dag naar DierenPark Amersfoort mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Ontdek Amersfoort tijdens een excursie of speel een cityspel met vrienden. Sluit je dag af in een restaurant en duik daarna de kroeg in en dans tot in de late uurtjes! In Amersfoort hoef jij je niet te vervelen!

Stedentrip tips

Qua jaar getijden hoef je echt nergens rekening mee te houden, het hele jaar heeft iedere stad zijn eigen charmes! In iedere stad in Nederland zijn tal van activiteiten, excursies, bezienswaardigheden. Na afloop van de stedentrip dan heb je nog lang niet alles gezien van de stad! Wat fijn is van een Stedentrip, niets moet alles mag!

Nog een hele leuke tip: Bezoek de website van Mooiste Steden Trips ! Daar staan nog meer leuke stedentrips in eigen land op.