Schrikkeldag

Schrikkeldag, wat te doen op Schrikkeldag?

Eens in de 4 jaar is het zover, we hebben het eens in de vier jaar een schrikkeljaar. Nederland heeft dan geen 365 dagen maar 366 dagen in 1 jaar. Eind februari hebben we dan een schrikkeldag. Wat te doen op deze schrikkeldag?

Schrikkeldag

Eens in de vier jaar beleeft Nederland een schrikkeldag. Het is een bijzondere dag want het is maar eens in de vier jaar dat wij een extra dag hebben in Nederland! Een schrikkeldag, wordt ingevoerd omdat een kalenderjaar van 365 dagen ongeveer 6 uur korter duurt dan het tropisch jaar. Om te voorkomen dat de seizoenen, die vast aan het tropisch jaar verbonden zijn, te veel in een jaar verschuiven, wordt om de circa 4 jaar een correctie toegepast. ( Bron: Wikipedia)

Wat te doen in februari

Schrikkeldag

Schrikkeldag 2020 is op zaterdag 29 februari. De maand februari krijgt een extra dag! Er is best veel te doen in februari en dan hebben we in 2020 ook nog eens een dag extra. Je hoeft je niet te vervelen tijdens deze Schrikkeldag!

Ga bijvoorbeeld deze extra dag een dag naar de Zee. Dat kan bijvoorbeeld in Scheveningen of in Zandvoort. Maar één van de wadden eilanden is ook een zeer goed idee! Texel, Terschelling of Ameland, Schiermonnikoog of Vlieland heerlijk uitwaaien op het strand en daarna je lekker opwarmen in een knus restaurant.

Neem een kijkje bij leuke tips om te gaan doen op een eiland

Je kunt ook lekker gaan shoppen! Winkels in de steden zijn wel open ook op een schrikkeldag! Pak de trein en ga een dagje shoppen in Groningen of Utrecht.

Musea

Ga op deze extra dag naar een museum! Kom je er een heel jaar niet aan toe? Dan komt deze dag extra goed uit! 🙂 In heel Nederland zijn er vele musea, veel exposities te bewonderen en is een bezoekje aan een museum niet alleen heel educatief maar ook leerzaam!
Ga naar een museum in de provincie zoals;

Uitje op Schrikkeldag

Ga er lekker op uit! Ook op Schrikkeldag is dat leuk! Neem je kinderen, hele familie mee en ga er lekker op uit! Echt, je hoeft je niet te vervelen! En heb je ff geen geld, of wil je lowbudget? Geen probleem in heel Nederland zijn er tal van uitjes!

Ieder 4 jaar hebben we een schrikkeldag. Zo is na 2020 de volgende in 2024 en zo telkens 4 jaar later.

Verveel je niet tijdens een extra dag op Schrikkeldag! In Nederland is er altijd wat te beleven!