Relaxen in de tuin

Aangeboden door Tropilex

Het zonnetje schijnt, dus laten we het eens hebben over hangmatten! Als je nog geen hangmat hebt in je tuin, dan mis je echt iets. Hangmatten zijn niet alleen een prachtige aanvulling op je buitenruimte, maar je kunt er ook heerlijk in relaxen. Pak je favoriete boek, schenk een lekker drankje in en genieten maar!

We beginnen bij het begin: wat is een hangmat precies? Een hangmat is een stuk stof, net of touw dat tussen twee punten wordt opgehangen en gebruikt wordt om in te liggen of te rusten. Ze worden meestal opgehangen tussen bomen of palen, maar kunnen ook aan speciaal ontworpen standaarden worden bevestigd. Oorspronkelijk werden hangmatten gebruikt door inheemse volkeren in Midden- en Zuid-Amerika als een comfortabele slaapplaats boven de grond, maar tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebruikt als een comfortabele manier om te rusten en te ontspannen.

Comfort en ontspanning

Er zijn heel veel verschillende soorten hangmatten. Hangmatten voor in de tuin, hangmatten voor één persoon of voor twee personen, hangmatten voor de hele familie en hangmatten voor mee op reis. In dit artikel gaan we dieper in op waarvoor je een hangmat kunt gebruiken, wanneer je ze kunt gebruiken en de verschillende soorten hangmatten die er zijn.

Hangmatten zijn meer dan alleen een stukje stof dat tussen twee bomen wordt gespannen. Je ziet ze tegenwoordig overal: in het park, in de achtertuin en op vakantie. Precies daarvoor zijn ze ontworpen: om comfort en ontspanning te bieden. Of je nu wilt lezen, zonnen of gewoon wil ontspannen, een hangmat is de perfecte plek om te relaxen. Het is ook een fijne manier om te genieten van de natuur om je heen. Of je nu midden in een bos of gewoon in je achtertuin hangt, de rustgevende geluiden van de natuur zijn altijd aanwezig.

Perfect voor de zomermaanden

Hangmatten zijn perfect voor de warme zomermaanden als je lekker wilt ontspannen in de buitenlucht. Maar dat betekent niet dat je ze alleen tijdens deze periode kunt gebruiken. Er zijn hangmatten die speciaal zijn ontworpen om het hele jaar door buiten te blijven hangen. Dus zelfs als het kouder wordt, kun je nog steeds genieten van de voordelen van een hangmat.

Goed voor je gezondheid
Een hangmat is een van de beste manieren om te ontspannen en tot rust te komen. Het biedt niet alleen comfort, maar het is ook goed voor je gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat schommelen in een hangmat stress vermindert, de bloeddruk verlaagt en zelfs kan helpen bij het verbeteren van de slaap. Daarnaast is het een prachtige toevoeging aan je buitenruimte en creëert het een ontspannen sfeer waarin je kunt genieten van je omgeving.

Soorten hangmatten
Er zijn verschillende soorten hangmatten om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke voordelen en kenmerken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten hangmatten:
– Traditionele hangmat: Dit is de klassieke hangmat die tussen twee bomen wordt gespannen. Ze zijn meestal gemaakt van katoen, polyester of nylon.

Hangmat met standaard: Als je geen bomen hebt om je hangmat aan te bevestigen, is een hangmat met standaard de perfecte oplossing. Dit type hangmat wordt geleverd met een eigen frame en kan dus overal worden neergezet.

– Hangstoel: Dit is een opgehangen stoel die lijkt op een hangmat. Het is comfortabel om in te zitten en is een geweldige optie als je niet genoeg ruimte hebt voor een traditionele hangmat.

– Reishangmat: Dit zijn lichte reishangmatten die perfect zijn om mee te nemen op outdoor avonturen. Kies bijvoorbeeld een reishangmat met muggennet, zodat je ongestoord in de buitenlucht kunt slapen.

Hangmat voor twee
De meeste hangmatten zijn bedoeld voor één persoon, maar wist je dat er ook hangmatten voor twee personen zijn? Een ‘double hangmat’ is niet alleen geschikt voor twee personen, maar biedt ook nog eens extra voordelen. Zo is het oppervlak van een double hangmat vaak groter dan dat van een single hangmat, waardoor je meer ruimte hebt om lekker in te ontspannen. Bovendien is het gewicht dat de hangmat kan dragen vaak hoger, waardoor je met meerdere personen in de hangmat kunt relaxen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze kapot gaat. Een double hangmat is dan ook perfect voor gezinnen of koppels die samen willen genieten van de tuin en elkaar.

Je hangmat decoreren

Hangmatten zijn geweldig om te ontspannen en te genieten van de frisse buitenlucht, maar met een paar eenvoudige decoratie-elementen, zoals kussens en plaids, kun je je hangmat nog comfortabeler en gezelliger maken. Kies kussens en plaids die passen bij je persoonlijke stijl en die comfortabel aanvoelen. Bekijk hier alle sets die mogelijk zijn.

Met kussens kun je niet alleen extra comfort bieden, maar ook kleur en textuur toevoegen. Denk aan kussens in verschillende maten en kleuren die contrasteren met de kleur van de hangmat en elkaar. Een paar plaids of dekens in zachte stoffen zoals katoen of wol zorgen voor extra warmte en gezelligheid tijdens koelere avonden. Zorg er wel voor dat de kussens en plaids geschikt zijn voor buitengebruik en tegen de elementen kunnen, zodat ze niet snel vies of beschadigd raken.

Bezoek de website

Tropilex