Overnachten in Overijssel

Er is zoveel te zien in Overijssel, verblijf een paar nachten of weken in de provincie!

De provincie Overijssel is een provincie die je liever niet in één dag bekijkt. Er is zoveel te zien.

Dan kun je er beter een paar dagen verblijven. En dan ben je natuurlijk op zoek naar een geschikte plek om te overnachten.

Overnachten in Overijssel

Je kunt in de provincie Overijssel overnachten op verschillende manieren. Kies je voor een overnachting waarbij je weet-wat-je-krijgt? Zoals een overnachting bij een bekende hotelketen? Kies je voor een luxe overnachting op een landgoed? Of maak je je overnachting echt onvergetelijk in een skycabin verscholen tussen de bomen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zetten een paar van de overnachtingsmogelijkheden voor je op een rij.

Kamperen in Overijssel

Ben je een buitenmens? Hou je ervan om je tentje op te zetten en te genieten van de natuur? Of reis je met de camper het hele land door? Dan kun je kiezen voor één van de campings die de provincie Overijssel te bieden heeft. Van de kleinschalige maar ook royale Camping Anna’s Hoeve in Ommen tot Sprookjescamping De Vechtstreek in.

Je kunt ook kiezen voor een natuurcamping, zoals Natuurkampeerterrein De Rietkraag in Lemelerveld of Camping Huttopia De Roos in Beerze-Ommen.

Overnachten in Ommen

Als je zorgeloos wilt overnachten in of rondom het Vechtdal, dan kies je voor een camping of vakantiepark.

Of je gaat voor een luxe overnachting in een meersterrenhotel. Ook worden er in de omgeving diverse Bed & Breakfasts aangeboden en zijn er accommodaties voor groepen. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar de Camping De Koeksebelt, overnacht in een trekkershut bij Nieuwe Brug of ontdek het boerenleven op de Boerderijcamping Varsenerveld.

Overnachten kun je ook op Beerze Bulten vlakbij Ommen. 5 sterren camping Beerze Bulten is een hele fijne familie camping met veel animatie en vermaak tijdens alle vakanties, met als hoogte punt het jaarlijkse Wortelpop. Wortelpop is een kinderfestival met veel activiteiten en er komen die dag(en) artiesten uit binnen en buitenland langs!

Voor een luxe B&B-overnachting kun je terecht bij B&B De Rieten Deken, een luxe overnachting met een sprookjesachtig uitzicht over de uiterwaarden. Aan de Vecht staan tevens verschillende boomhutten van alle gemakken voorzien, voor een bijzonder originele overnachting.

Bed & Breakfasts in Overijssel

Tegenwoordig wordt het steeds populairder. De Bed & Breakfast. Mede dankzij het platform Airbnb worden verschillende huizen beschikbaar gesteld als overnachtingsplek. Maar ook steeds meer mensen starten een Bed & Breakfast. In Overijssel zijn tal van B&B’s te vinden die de moeite waard zijn eens te bezoeken voor een overnachting.

In Rheeze staat onder meer B&B Rheeze Stee, een B&B met een luxe badkamer, sfeervol ingericht en vlakbij een natuurgebied. Ideaal voor de natuurliefhebber. In Bruchterveld vindt je Bed & Breakfast Hongerdyck, geheel zelfstandige woon-units met veel privacy en gelegen nabij het Vechtdal.

Een bijzondere overnachting beleven? Dan ben je bij Bed & Breakfast De Twentse Heerlijkheid in Diepenheim aan het juiste adres.

Op Erve Morshuis in Diepenheim, te midden van de landerijen, ligt bed and breakfast De Twentse Heerlijkheid. Op een prachtige plek in het hart van Twente in het oosten van Nederland kom je bij Bed & Breakfast De Twentse Heerlijkheid heerlijk tot rust.

Andere Bed & Breakfasts in de regio zijn onder meer:

Bijzonder overnachten in Overijssel

In de provincie Overijssel kun je ook kiezen voor een bijzondere, misschien wel romantische overnachting.

Zo kun je kiezen voor een overnachting in een Honingbij Insectenlodge in Balkbrug, een overnachting op Landgoed De Wilmersberg in Twente of – voor de mensen zónder hoogtevrees – overnachten in de hoogte in Hotel De Koperen Hoogte tussen Zwolle en Staphorst.

Overige bijzondere overnachtingen zijn te vinden via onder meer:

  • Boomhut Familiecamping De Vossenburcht, Reestdal
  • Huis van Bewaring Almelo
  • Sterrenkubus, Twente
  • De Pelsertoren, Zwolle
Lees meer tips om bijzonder te overnachten

De provincie Overijssel biedt een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Geschikt voor zowel gezinnen, groepen, vrienden, koppels of alleenstaanden.

Er is altijd wel een overnachting die bij jou past!