Op vakantie na Corona

Ga op vakantie in eigen land! Ga HuisSwappen

Nederlanders gaan er graag op uit. Helemaal tijdens de vakanties. Maar als we ‘herstellende’ zijn van een landelijke virus zoals het Corona Virus en we mogen er voorzichtig weer op uit, zal het advies blijven: Blijf zo veel mogelijk thuis en in Nederland!

Het is echt de beste tip! Nederland heeft ook erg veel te bieden! Iedere provincie in Nederland is uniek!

Waar ben jij nog nooit geweest?
Waar wil jij altijd nog eens naar toe?
Wat ga jij doen tijdens de vakantie?

Op vakantie na Corona

In Nederland vieren we meerdere keren vakantie per jaar. We kennen allemaal de

Een aantal vakanties zijn per regio opgedeeld. Maar bijvoorbeeld de Zomervakantie en Wintervakantie en de Meivakantie zijn centraal landelijk vast gesteld. Alle kinderen zijn dan vrij van school. Zowel de Basis als het Voortgezet Onderwijs zijn zich verplicht deze adviesdata te volgen. Andere vakanties zijn per regio bepaald en dan is Nederland opgedeeld in Noord – Midden – Zuid.

Vakantie tijdens Corona

De meeste Nederlanders hebben een landelijke pandemie tot 2020 nog nooit meegemaakt. Een pandemie is een epidemie op wereldwijde schaal. Heel de wereld is in 2020 getroffen door het Corona virus. Ook Nederland is hard getroffen door dit virus en de maatregelen die door de regering worden gesteld zijn heftig voor iedere burger. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven, als je koorts op verkouden bent mag je helemaal niet naar buiten. en we houden allemaal, overal ander halve meter afstand van elkaar.

Nederland tijdens Corona

Ieder land gaat er anders mee om. Zo ging China en Italië in complete lockdown maar mochten wij in Nederland met bepaalde regels toch nog enigszins ‘normaal’ op straat. Tijdens Corona zijn er veel bedrijven dicht en gaan bijvoorbeeld Festivals en Theatershows niet door. Ook zijn restaurants, café’s, scholen, musea gesloten en zijn tal van plaatselijke evenementen afgelast. Overal waar veel mensen op af komen is verboden. Het is rustig op straat en we doen zo weinig mogelijk buiten.

Corona en Vakantie

En dan komt de periode van vakantie er ook aan. Het is een periode waar iedereen naar uit kijkt! We willen wandelen, fietsen, cultuur snuiven, steden bezoeken, naar de camping en vooral lol maken met elkaar! We gaan er met zijn allen graag op uit, ook in Nederland! En wat als er dan niets te boeken valt. We mogen niet naar het buitenland, of het wordt afgeraden om naar het buitenland te gaan. Dan zijn er in Nederland nog vele mogelijkheden voor de leukste uitjes, tripjes en vakanties. Maar ook die worden afgeraden?

WAT MOET JE DAN DOEN?

Je wil met je gezin of partner er toch even uit. Het liefst op vakantie en als dat niet kan dan moet je creatief zijn. De tuin en parkje om de hoek heb je ook wel gezien op den duur. Wij hebben de ultieme vakantie tip voor je! HuisSwappen!

HuisSwappen

Het idee is simpel. Je kent vast van een vorige vakantie wel ‘vakantie vrienden’ daar heb je tijdens de vakantie gezellige contacten mee gelegd, geborreld bij het kampvuur en na de leuke vakantie periode wissel je contacten met elkaar uit maar veel verder dan Facebook of Whatsapp komt het niet. De een woont in het noorden van Nederland, de andere in het zuiden. Afspreken na de vakantie lijkt erg leuk maar dat komt er vaak niet van. Iedereen gaat het drukke leven weer in, contacten verwateren ook snel weer.

Zoek contact! Jullie kennen wellicht de regio waar de ‘vakantie’ vrienden wonen niet eens! Stem de vakantie weken met elkaar af en ruil van woning die weken. Ontdek Nederland!

Tijdens ‘huisswappen’ kun je een nieuwe regio leren kennen. Nederland heeft heel veel mooie plekjes en plaatsen waar je vast nog nooit bent geweest! Met een beetje geluk zijn er ook weer musea en pretparken geopend. Is er weer een terrasje open waar je lekker kunt genieten van een hapje en drankje. Ook hier ontmoet je weer nieuwe vrienden waar je wellicht de volgende huisswap kunt organiseren.

Home Exchange

Er is nog een mogelijkheid om te huisswappen, dat kan ook via Home Exchange. Via HomeExchange kun je  meer dan 150 landen ontdekken. Op alle continenten nodigt HomeExchange je uit om op een authentieke manier bestemmingen als Zweden, Amsterdam, Valencia of Parijs te ontdekken! Bezoek de grootste internationale hoofdsteden via Home Exchange.

Ontdek Nederland en geniet van vakantie in eigen land!