Neem je koelbox mee op de Friese wateren

Bij Kampeerhal roden een groot assortiment koelboxen verkrijgbaar.

Friesland staat bekend om zijn uitgebreide netwerk aan vaarroutes. Of je nu een rustige tocht langs leuke dorpen verkiest of de voorkeur geeft aan vaarroutes over de meren, Friesland heeft voor elk wat wils. En wat is er nu beter dan onderweg kunnen genieten van koele drankjes en verse snacks? Een goede koelbox is dan ook onmisbaar tijdens een vaaravontuur. Wil je graag een koelbox aanschaffen? Maar weet je niet helemaal wat voor soort koelbox je moet kopen?

In deze blog nemen de kampeer-experts van Kampeerhal Roden je mee in de wereld van koelboxen. Na het lezen van deze blog weet jij hopelijk welke koelbox je het best kan meenemen tijdens het varen.

Welke soorten koelboxen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten koelboxen. Maar hoe weet je nou welke jij nodig hebt? Bij Kampeerhal Roden verkopen ze elektrische koelboxen, 12V koelboxen, compressor koelboxen, auto koelboxen en passieve koelboxen.

In het kort leggen ze je uit wat voor soort koelboxen het zijn.

  • Elektrische koelboxen: deze koelboxen zijn ontworpen om op elektriciteit te werken, meestal via een stopcontact of een autolader. Ze gebruiken een elektrisch koelsysteem om de inhoud koel te houden. Elektrische koelboxen zijn handig voor gebruik thuis, op de camping, of tijdens lange autoritten waar stroom beschikbaar is.
  • Koelboxen 12V: Dit zijn koelboxen die specifiek zijn ontworpen om op een 12V-stroombron aan te sluiten. Ze maken gebruik van een thermisch elektrisch koelsysteem dat wordt aangedreven door de batterij van bijvoorbeeld een voertuig.
  • Compressor koelboxen: Compressor koelboxen maken gebruik van een compressor koelsysteem, vergelijkbaar met dat van een traditionele koelkast. Ze zijn krachtig en kunnen vaak lagere temperaturen bereiken dan andere soorten koelboxen.
  • Auto koelboxen: Deze term wordt gebruikt om koelboxen aan te duiden die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in voertuigen.
  • Passieve koelboxen: Passieve koelboxen maken geen gebruik van elektriciteit of een actief koelsysteem. In plaats daarvan vertrouwen ze op isolatiematerialen om de inhoud koel te houden. Ze worden vaak gevuld met koelelementen of ijs om de temperatuur binnenin te verlagen en zijn ideaal voor kortere periodes van koeling, zoals picknicks of dagtochten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke koelbox kan ik gebruiken tijdens het varen?

Op het moment dat je een dagje gaat varen in de zomer is het natuurlijk belangrijk om genoeg te blijven drinken. Op een boot heb je meestal geen stroomtoevoer. Daarom is een passieve koelbox dan de enige optie. Passieve koelboxen hebben geen elektriciteit nodig om te kunnen koelen. Ideaal is dat een passieve koelbox niet werkt met een bepaalde installatie of bediening. Je vult de koelbox gewoon bij met wat koelelementen of ijs, zodat je drankjes lekker lang koel blijven.
Over het algemeen zijn deze koelboxen lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, waardoor ze handig zijn om mee te nemen op de boot. Ook als je even van de boot af wil om bijvoorbeeld te picknicken, kun je de koelbox gemakkelijk meenemen naar een ander plekje.

Hoe bepaal je de grootte van je koelbox?

Er zijn natuurlijk veel verschillende groottes van koelboxen. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om de juiste maat koelbox te kiezen. Bij het kiezen van de juiste grootte van je koelbox, is het handig om rekening te houden met de duur en het doel van het uitje. Voor een kort uitstapje, zoals even naar het strand of een picknick in het park, is een kleinere koelbox meestal prima. Deze zijn gemakkelijk mee te nemen en bieden genoeg ruimte voor enkele drankjes en snacks. Maar als je van plan bent om langer weg te blijven, zoals een hele dag of een weekend, kan een grotere koelbox een betere keuze zijn om alles vers te houden. Daarnaast is het ook handig om te bedenken met hoeveel personen je van plan bent op pad te gaan. Bedenk hierbij dat een grotere groep ook vraagt om een ruimere koelbox.

Over het algemeen geldt ongeveer het volgende:

  • Koelbox van 10 tot 20 liter: Ben je van plan om een aantal kleine flesjes en snacks mee te nemen, dan zul je waarschijnlijk genoeg hebben aan een koelbox van 10 tot 20 liter.
  • Koelbox van 20 tot 30 liter: Wil je graag grote 1,5 liter flessen mee kunnen nemen en wat meer snacks dan kun je kiezen voor een koelbox van 20 tot 30 liter.
  • Koelbox groter dan 30 liter: Op het moment dat je met meer mensen bent en veel producten mee wil nemen zul je moeten gaan voor een koelbox van meer dan 30 liter.

Verschillende leuke vaarroutes door Friesland

Door Friesland zijn er veel leuke vaarroutes. Om je op weg te helpen hebben we twee leuke routes voor je op een rijtje gezet:

• Rondje Súdwest (40 km) – Dit is een mooie vaarroute die geschikt is voor grote boten, maar ook voor sloepen. Tijdens deze route ga je door Zuidwest Friesland.
De route is ongeveer 40 kilometer lang. Met een snelheid van 6km/uur, zal je er ongeveer 6,5 uur over doen. Zo ben je dus wel een lekker dagje op het water. Het start- en eindpunt van de route is Ijlst. Vervolgens kom je langs verschillende steden, meren en rivieren, onder andere: Workum, Gaastmeer en Sneek.

• Havenstad Harlingen (24,8 km) – Dit is een vaarroute door Harlingen. Als je ongeveer 6 km/u vaart, zal je er rond de vier uur over doen. Ook super leuk is om tijdens deze route even van je boot af te gaan en het centrum van Harlingen te voet te gaan ontdekken. Het start- en eindpunt van de route is Hitzum. Vervolgens kom je onder andere langs Kimswerd, Het standbeeld Grutte Pier en de Elfstedenstad Franeker.

Verdere informatie over de vaarroutes of andere vaarroutes kun je bekijken onder varen in Friesland.

Tijdens veel routes in Friesland kom je verschillende bruggen tegen. Daarom is het belangrijk om de watersport app van de provincie Friesland te hebben voor informatie over openingstijden en hoogtes.
Heb je een eigen boot dan is dit natuurlijk ideaal. Maar heb je deze niet? Wees niet getreurd. In Friesland kun je gemakkelijk een bootje huren.

Bezoek Kampeerhal Roden en ontdek alle koelboxen!

Ben jij voor tijdens het varen nog opzoek naar een koelbox? Of ben je op zoek naar een koelbox voor een andere activiteit? Geen zorgen, bij Kampeerhal Roden is er een breed assortiment aan koelboxen. Zo kun je altijd de perfecte optie voor jou vinden, ongeacht wat je plannen zijn. De experts van Kampeerhal Roden staan voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de geschikte koelbox voor jou.

Laat je inspireren door het assortiment aan koelboxen en accessoires.