Bezoek Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen, voor de natuurliefhebbers!

Nationaal Park De Maasduinen is een nationale park in de provincie Limburg. Nationaal Park De Maasduinen is een bos- en heidegebied, gelegen op een langgerekte zandrug tussen de Maas en de Duitse grens.

Nationaal Park De Maasduinen behoort is een van de drie nationale parken in de provincie Limburg. Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg zijn ook bijzondere natuurgebieden in Limburg.

Nationaal Park De Maasduinen

De Maasduinen vormen de langste rivierduinengordel van Nederland en zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Het wordt ook de wel de Parel van Noord-Limburg genoemd. Nationaal Park De Maasduinen is de perfecte plek voor iedere natuurliefhebber. Door Nationaal Park De Maasduinen kun je fietsen of wandelen.

In Nationaal Park De Maasduinen kun je van het prachtige glooiend landschap genieten. In het nationaal park kun je de meest prachtige excursies, fietstochten, mountainbikeroutes en ruiter- en menroutes ervaren. In Nationaal Park De Maasduinen is heel veel te doen en te beleven! Voor kinderen zijn er excursies en tal van activiteiten. Wil je alleen op pad of met het hele gezin? Er is van alles te beleven in Nationaal Park de Maasduinen.

De langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich in het Nationaal Park De Maasduinen. Watersporters kunnen midden in de natuur op het Leukermeer heerlijk vertoeven!

Daarnaast vindt je bijzondere duinen in het gebied. Paraboolduinen en Streepduinen.
Uiteraard komen er ook veel dieren voor in de Maasduinen. Sommige dieren zijn zelfs zeer zeldzaam!

Spot bijvoorbeeld de;

  • Buizerd
  • Gladde slang
  • Zandhagedis
  • Kraanvogel
  • Nachtzwaluw
  • Bever
  • Vlinders

in Nationaal Park De Maasduinen.

Nationaal Park De Maasduinen is zeer gastvrij. In het bezoekerscentrum wordt je hartelijk ontvangen en van alle informatie die je wilt weten over het Natuurpark. Uiteraard kun je er in de brasserie ook heerlijk ontspannen en genieten van een lekkere lunch.

Je vind het bezoekerscentrum in het hart van Nationaal Park De Maasduinen bij het dorp Well. Ontdek De Maasduinen!

Lees meer over Nationaal Park De Maasduinen