Musea in Zuid-Holland

Dagje uit naar musea in Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland is te vinden in het westen van ons land. De hoofdstad van de provincie is Den Haag maar de grootste stad is Rotterdam. Andere grote steden in de provincie zijn Delft en Leiden. De provincie is één van de meest dichtbevolkte gebieden in de wereld. Zuid-Holland grenst onder andere aan de Noordzee en de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.

Musea in Zuid-Holland

Op cultureel gebied heeft Zuid-Holland ontzettend veel te bieden, van bioscopen tot theaters tot musea.

De musea in de provincie Zuid-Holland

De Rotterdamse haven is de grootste van Europa, het is dan ook niet zo vreemd dat hier het Maritiem Museum te vinden is. Het Maritiem Museum is een scheepvaart- en havenmuseum met een grote collectie historische schepen en overslagmiddelen. Al in 1852 werd de basis van de collectie gelegd door Prins Hendrik. Vandaag de dag telt de collectie ruim 850.000 objecten uit 600 jaar maritieme geschiedenis. De collectie is wereldwijd bekend.

Een andere aanrader is het Museon. Dit museum in Den Haag richt zich op de populaire wetenschap met onder andere collecties op het gebied van biologie, natuurkunde, archeologie, geologie, volkenkunde en techniek. Enkele belangrijke verzamelingen van het Museon zijn de voorwerpen die betrekking hebben op de Japanse bezetting van Nederlands-IndiÎ en de voorwerpen van de Inuit (Eskimo’s) uit Groenland.

In Alphen aan den Rijn is het museumpark Archeon te vinden. Dit museumpark is onderverdeeld in drie thema’s: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In elk thema is het betreffende tijdperk nagebouwd en zijn medewerkers van het park aanwezig die gekleed zijn in de stijl van het thema en die bezigheden uitvoeren uit dat tijdvak, zoals potten bakken en weven. Bezoekers van Archeon kunnen zelf ook meedoen met activiteiten en er zijn regelmatig thema-evenementen zoals gladiatorengevechten.

Andere musea in Zuid Holland zijn;

In heel Zuid-Holland zijn er veel musea die allen méér dan een bezoekje waard zijn!

Maak uw uitje in Zuid-Holland compleet!

Wilt u lekker uit eten, ergens overnachten of bent u op zoek naar andere uitjes om uw museum bezoek mee te combineren? Bekijk de  uitjes, evenementen die er in Zuid-Holland te beleven zijn!