Musea in Zeeland

Dagje uit naar musea in Zeeland.

Musea in Zeeland

De provincie Zeeland is te vinden in het zuidwesten van ons land. De provincie grenst aan de Noordzee, BelgiÎ en de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Middelburg is de hoofdstad van de provincie en tevens de belangrijkste stad.

De provincie Zeeland is waarschijnlijk het meest bekend om de Deltawerken. Daarnaast zijn er vele stranden te vinden aan de kustlijn van zo’n 650 kilometer. Dit zorgt voor veel toerisme, voornamelijk in de warme maanden. Daarnaast is er ook op cultureel vlak van alles te doen in Zeeland!

De musea in de provincie Zeeland

In de musea in Zeeland is altijd wel wat te beleven! Er zijn vele verschillende musea in de provincie te vinden, van grote bekende musea tot de wat onbekendere. Zeeland is natuurlijk de provincie van het water en de kust, daarom vindt u er veel musea met dat thema. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk?

Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum beleeft de bezoeker de watersnoodramp van 1 februari 1953 van heel dichtbij. U kunt hier luisteren naar de verhalen van mensen die deze indrukwekkende ramp mee hebben gemaakt, maar leert ook alles over de hoop waarmee ons land de wederopbouw realiseerde.

Het muZEEum in Vlissingen, het leukste uitje van Zeeland in 2018, vertelt het verhaal van de geschiedenis en het heden van het maritieme leven in Zeeland. Dit museum is niet alleen voor de volwassen bezoeker maar zeker ook voor de jeugdige bezoeker een aanrader!

In Zaamslag is het Schelpenmuseum te vinden, een klein maar erg leuk privaat museum. Naast talloze schelpen is er ook een verzameling van zeedieren te vinden en gesteenten, mineralen, fossielen en andere bodemvondsten. De collectie behoort tot de 40 meest bijzondere privé-verzamelingen van ons land!

Een andere aanrader is het Bizarium in Sluis. De naam zegt het al; dit is het musem van bizarre uitvindingen! Het museum inspireert en verrast de bezoekers met wetenschappelijke, knotsgekke en geniale uitvindingen. Wat is hier zoal te vinden? Een haargroeihelm, een wandelende duikboot, een vliegfiets en een zwemparaplu! Daarnaast zijn er ook ontwerpen te vinden van genieÎn zoals Nikola Tesla, Athanasius Kircher en Leonardo da Vinci.

Andere musea in Zeeland zijn onder andere;

Maak uw uitje in Zeeland compleet!

Wilt u lekker uit eten, ergens overnachten of bent u gewoon nieuwsgierig naar andere dingen die er te ondernemen zijn in Zeeland? Yerseke, Heikenszand of Tholen zijn bij uitstek dorpen waar je van alles kunt doen en genieten van de natuur en het strand.

Neem eens een kijkje tussen onze uitjes en plan uw dagje of weekendje weg!