Musea in Gelderland

Dagje uit naar musea in Gelderland.

Musea in Gelderland

De grootste provincie van ons land in Gelderland. Gelderland grenst aan de provincies Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland en de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

Arnhem is de hoofdstad van de provincie, terwijl Nijmegen de grootste stad is met de meeste inwoners. Een andere grote stad is Apeldoorn.

De musea in de provincie Gelderland

Het Kröller-Möller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo is een echte aanrader. Het is een museum voor moderne kunst en hier vindt je de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Er bevinden zich bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Vincent van Gogh.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog topstukken van andere meesters te zien zoals Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Claude Monet en Georges Seurat. Buiten is de enorme beeldentuin te bezoeken waar meer dan 160 sculpturen te bewonderen zijn van kusntenaars als Pierre Huyghe, Marta Pan en Jean Dubuffet.

Een ander aan te raden museum is het Museum MORE in Gorssel. Dit is het grootste Nederlandse museum voor Modern Realisme. Het museum is een initiatief van Hans Melchers en je kunt hier terecht voor kunstwerken van grootmeesters als Jank Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop en natuurlijk Carel Willink. Hier maak je kennis met de magie van kunst.

Bezoek ook eens deze musea en bezienswaardigheden in Gelderland;

Vind nog meer musea in Gelderland

Maak jouw uitje in Gelderland compleet!

Ben je in de stemming voor een gezellig dagje weg? Bijvoorbeeld met de kinderen of met vrienden? In Gelderland zijn daarvoor natuurlijk mogelijkheden te over. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellig samen midgetgolf spelen, naar de dierentuin of naar een theater?

Bekijk snel de leukste uitjes!

Uit eten Gelderland

In Gelderland kun je heerlijk uit eten gaan! Ben je in Nijmegen, Arnhem of Apeldoorn. Overal zijn tal van restaurants voor een heerlijke maaltijd. En als je er dan toch bent, in Gelderland zijn er tal van hotels en of B&B te vinden voor een weekendje weg in Gelderland!

Bekijk onze tips voor een avondje uit eten in Gelderland