Me-time, een dagje voor jezelf

Zorg goed voor jezelf, plan een dagje me-time.

Maak tijd vrij voor jezelf

Het is een mooi gegeven als je veel geeft om anderen, je positieve eigenschappen stralen als je een vriend of vriendin uit de brand helpt of een collega tot in de late uurtjes helpt met een project, maar denk je ook wel genoeg aan jezelf? Het is belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Om tot rust te komen in deze snelle wereld en jezelf even de aandacht te geven. Hoe moet je voor jezelf zorgen? De meeste mensen weten het niet eens meer. Je bent zo druk met werk, studie, kinderen, het huishouden en je sociale leven, dat je geen tijd meer overhoudt voor jezelf.

Tip: Plan één dag in de week of één dag in de maand – afhankelijk van de indeling van je leven – in om een dagje voor jezelf te zorgen! Zet het in je agenda. Give yourself some me-time.

Alleen in de stad

Er zijn tal van activiteiten die je alleen kunt doen. Ga bijvoorbeeld eens een kopje koffie of thee drinken in een café bij jou in de buurt, neem een goed boek of tijdschrift mee en verwen jezelf. Ook is het allang niet meer vreemd om bijvoorbeeld in je eentje naar de bioscoop te gaan. Zeker niet als je bijvoorbeeld bij de Pathe een Unlimited abonnement hebt en zo hoef je je popcorn niet te delen. Twee vliegen in één klap.
Hetzelfde geldt voor het bezoek aan een museum of theater.

Haal je energie uit sporten? Bezoek dan de sportschool of trek je hardloopschoenen aan. Wordt je blij van een gezonder en vitaler lichaam, dan kun je ook hier je me-time verrijken.

Laat je jezelf graag verwennen? Dan kun je ook een afspraak maken bij een beauty en wellness salon. Laat je heerlijk masseren, ontspan in de sauna en neem een duik in een heerlijk bubbelbad. Of bezoek de kapper en geef jezelf een nieuwe coupe.

Alleen in de natuur

Wil je juist even ontsnappen aan de hectiek en drukte van de stad? Pak dan de bus, trein, fiets of de auto en parkeer bij één van de Nationale Parken die ons land rijk is. Wandel langs de paarse heide op de Sallandse Heuvelrug, ontdek wilde dieren in het Nationaal Park de Hoge Veluwe of kom helemaal tot rust in het Drentse landschap bij Nationaal Park Dwingelderveld. Bij vele parken tref je vaak ook een restaurant of café, voor een heerlijke versnapering of een lekkere pannenkoek.

Maar, me-time kan natuurlijk ook betekenen dat je juist de mensen gaat opzoeken waar je energie van krijgt en die jou het gevoel geven dat jij er toe doet. Zolang je maar de dingen doet die jóu op de eerste plaats zetten. Zorg voor ontspanning en vul dat in zoals jij dat wilt. Dat heet geen egoïsme, dat heet me-time.

Alleen thuis

Ook in huis kun je je goed vermaken. Pak een dekentje en binge die ene Netflix serie, lees dat boek dat al jaren in de kast staat of pak je laptop en speel een spelletje.

Kortom; plan genoeg tijd in om jezelf de aandacht te geven. En doe alleen díe dingen die jíj leuk vindt!