Kom in actie voor Oekraïne, geef op Giro 555

Kom in actie!

De mensen uit Oekraïne hebben dringend jouw hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Geef op Giro 555!

Direct naar GIRO555

Kom in actie voor Oekraïne, geef op Giro 555

De situatie in Oekraïne

Op 24 februari 2022 escaleerde de situatie in Oekraïne. In slechts een paar dagen tijd zijn er al honderden doden en gewonden. Honderdduizenden Oekraïners sloegen op de vlucht naar buurlanden, zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar in Oekraïne moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor.

De ontwikkelingen dreigen uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners.

Wat kun jij doen?

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is dringende behoefte aan noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Plotsklaps is voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Jouw steun. Met het ingezamelde geld kan worden voorzien in levensreddende noodhulp.

Geef nu op Giro 555

Over Giro555

Wanneer er een uitzonderlijke ramp plaats vindt, dan raak dat ons allemaal. Wanneer dat gebeurt slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de noemer Giro555. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten. Samen komen we in actie voor noodhulp.

De stichting waar de hulporganisaties achter Giro555 zich in hebben verenigd is de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (“SHO”). Zij beschikt over een ANBI-status. Het RSIN of fiscaal nummer van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties is: 8181.86.318. Het KvK nummer:  27302841. Giro555 is lid van de Emergency Appeals Alliance (EAA), een internationaal netwerk van tien Nationale Acties in verschillende landen.

Bron: Giro 555