Kinderuitjes in Drenthe

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes!

Wil je er eens een lekker dagje uit met kinderen? Dan is Drenthe bij uitstek al een goede keuze! In Drenthe vindt je de leukste speeltuinen! Drenthe heeft leuke en spannende survivalspeeltuinen tot grootse overdekte speelparadijzen.

Wat dacht je ervan met de kinderen uit te gaan naar een van de zwembaden in Drenthe? Drenthe heeft talloze mogelijkheden!

Wildlands Emmen

Eén van de bekendste en ook leukste uitjes van Drenthe is wellicht Willands Emmen. In deze prachtige dierentuin in het centrum van Emmen wonen talloze exotische diersoorten. Het park is opgedeeld in vier gebieden.

  1. Jungola, in Jungola staat de jungle centraal
  2. Serenga savanne en woestijn
  3. Nortica de poolgebieden
  4. Animazia, daar is ook een overdekte speeltuin

In deze themagebieden bevinden zich kenmerkende diersoorten voor de regio die wordt verbeeld maar ook bij het thema passende gebouwen, entertainment en attracties.

Lees een leuke blog over Wildlands Emmen

Attractieparken in Drenthe

In Drenthe zijn leuke attractieparken. Drouwenerzand, Duinen Zathe, of Indoor Plopsaland in Coevorden zijn een paar grotere parken. Ook kun je Eext naar het Rijk der Kabouters of Kabouterland met de allerkleinsten. In Assen kun je naar Ballorig of naar Indoorspeeltuin en bowling Skik. In Zuidlaren is er het allom bekende Sprookjeshof waar kinderen heerlijk kunnen spelen!

Drenthe heeft veel leuke attractieparken!

Leukste uitje in Drenthe

Misschien wel de leukste uitje is een bezoekje naar het Gevangenis Museum in Veenhuizen. Educatief en indrukwekkend! In Het Gevangenismuseum worden er verhalen vertelt over de gevolgen van normafwijkend gedrag. Verhalen van vroeger  en over verpaupering, misdaad en straf. Het zijn verhalen die je anders naar vrijheid laat kijken, en die je nieuwsgierigheid aanwakkert! Het Gevangenis Museum is ook een leuk idee voor kinderfeestjes of groepsuitjes!

Lees meer over het Gevangenis museum in Veenhuizen

Zwemmen in Drenthe

In Drenthe kun je ook lekker zwemmen! In de zomermaanden zijn de oplucht zwembaden in Peize, Norg, Gieten of Schoonlo open. Maar in Drenthe zijn er ook tal van binnenzwembaden zoals in Assen, Meppel of in Roden of in Dalen. Of ga bijvoorbeeld eens met de kinderen zwemmen bij Aqualaren in Zuidlaren. Dit subtropische zwembad heeft verschillende leuke attracties, waaronder een glijbaan, stroomversnelling en een waterparaplu.

Alle zwembaden in Drenthe op een rij

Wandelen in Drenthe

Net als in heel Nederland kun je in Drenthe ook op en top genieten van de natuur! Drenthe kent heel veel wandelgebieden! wie houdt er nou niet van de natuur, ook kinderen vinden in de bossen veel plezier. Rennen, klauteren en opzoek naar leuke dieren die leven in het bos. Trek je wandelschoenen aan en ga er op uit met de kinderen in Drenthe!

Lees nog meer leuke uitjes te doen in Drenthe