Kerstfilms kijken

Heerlijk in de decembermaand kerstfilms kijken!

December is de laatste maand van het jaar. Bij velen is het sfeervol in huis. De kerstboom staat in huis en kaarsjes gaan in de avond gezellig aan. Tijdens de wintermaanden kruipen we met een kleedje graag op de bank met een lekkere warme kop chocomelk willen we naar alle kerstfilms kijken die voorbijkomen.

Kerstfilms kijken

Ultieme films tijdens de december maanden zijn de kerstfilms. Zwijmel weg met een ultiem liefdesverhaal, Disney klassieker of een eeuwenoud kerstverhaal. Streamingdiensten, Videoland en Netflix komen jaarlijks met nieuwe kerstverhalen. Dagelijks komen er films op tv zoals A Christmas Carol, Scrooge en Home Alone nog altijd favoriet.

Ook Nederlandse acteurs en actrices spelen graag in een heus kerstverhaal of verfilmde klassieker waarbij je heerlijk kunt weg zwijmelen.

De redactie van WattedoenVandaag heeft leuke kerstfilms die je echt moet gaan kijken voor je op een rijtje gezet.

1.Noelle – Disney+
Al generaties lang brengt de familie Kringle de kerstmannen voort. Als de vader van Nick en Noëlle sterft, is de beurt aan Nick. Maar hij heeft geen talent voor het vak van kerstman. Hij wordt ongelukkig in de aanloop naar kerst en Noëlle raadt hem aan er even tussenuit te gaan. Maar Nick komt net meer terug. Nu moet Noëlle haar broer op tijd terug te brengen om zo kerstmis te redden!

Bron: Disney+

2.A Christmas prince – Netflix
Net voor kerst wordt de jonge journalist in wording, Amber Moore, naar Aldovia gestuurd om een persconferentie bij te wonen over prins Richard die de troon zal opvolgen nadat zijn vader recent is overleden. Nadat bekend was gemaakt dat de prins niet aanwezig kon zijn bij de persconferentie is Amber in het paleis gesnikt en doet zich voor als de nieuwe docent van het jongere zusje van de prins, prinses Emily. Nadat Emily erachter is gekomen wie Amber echt is maken ze een pact om het een geheim te houden zolang Amber een verhaal schrijft dat verteld hoe een goed man de prins is. Nadat Amber achter een groot geheim is gekomen over de prins weet ze niet of ze hier een verhaal over moet schrijven of het een geheim te houden, maar natuurlijk zijn er anderen die het wel uit willen brengen.

Bron: Netflix

3.All you need is love – Videoland
Maarten ter Horst, presentator van ‘All You Need Is Love’, verdwijnt vlak voor de uitzending van de befaamde kerstspecial. Hij vlucht zonder dat zijn redactie het weet naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav zoekt wanhopig naar een nieuwe host. Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond. Lukt het om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en geliefden te herenigen?

Bron: Videoland

4. How the Grinch stole Christmas – Netflix & Videoland
De Grinch is een oude knorrepot die een hekel heeft aan kerst en gezelligheid. Op kerstavond gaat hij, vermomd als de Kerstman, naar het dorp van de Who’s om de cadeautjes te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo gemeen kan zijn en probeert contact te zoeken met de Grinch.

Bron: Videoland en Netflix

5. The Muppet Christmas Carol – Disney+
De vertolking van de Muppets van het klassieke verhaal van Charles Dickens geeft een unieke twist aan die kerstavond waarop Scrooge bezoek krijgt van drie kerstgeesten. In combinatie met de vriendelijke, nederige Bob Cratchit en zijn gezin, openen de geesten Scrooge de ogen – en het hart – voor waar het met kerstmis daadwerkelijk om gaat.
Er zijn natuurlijk veel meer kerstfilms te ontdekken! Maak een lekkere kop warme chocolademelk voor jezelf en geniet van de kerstfilms.

Bron: Disney+

100 kerstfilms

Krijg je er geen genoeg van en wil je een kerstfilm marathon houden? Filmvandaag heeft een top 100 kerstfilms voor je op een rij gezet.

Wil je weten welke kerstfilms er op TV komen? Bekijk ze hier

 

Wij wensen je veel kijkplezier!