Januari uitjes

Wat voor leuke uitjes zijn er zoal in januari?

Op het moment gelden er maatregelen actief die ervoor moeten zorgen dat de besmettingscijfers met Covid-19 gaan dalen. Ook is het belangrijk de anderhalve meter regel in acht te nemen en een mondkapje te dragen waar dit verplicht is. Houd de websites van de organisatoren van evenementen in de gaten voor de laatste updates. 

 

Het nieuwe jaar is begonnen! Er zijn in januari uitjes in overvloed! Begin januari is het natuurlijk nog vakantie. De drukke decembermaanden liggen achter ons en het nieuwe jaar is begonnen. Heb jij ook een Nieuwsjaarsduik genomen?

Januari uitjes

Het is hartje winter in januari. Met een beetje geluk vriest het en is het lekker koud! We hopen in januari altijd op een pak sneeuw zodat we heerlijk in de natuur kunnen wandelen. Alle kinderen zijn gek op sneeuw! Lekker sleetje rijden en van de hoogste bult in het glijden. Ook gaan we als het goed winters weer is, schaatsen op natuurijs, we gaan dan massaal het grote water op of naar de plaatselijke ijsbaan.

Komt er een Elfstedentocht? We praten er ieder jaar over. Zal het dit jaar in januari gebeuren? Gaan we het in Friesland beleven? Friesland zal er klaar voor zijn!

De hele maand januari kun je ook lekker schaatsen in Scheveningen! Cool Event organiseert jaarlijks een grote ijsbaan pal bij het Kurhaus.

Of ga naar het China Light Festival! Tot eind februari kun je in Ouwehands Dierenpark een magisch lichtspektakel bewonderen! In Rhenen zie je metershoge lichtkunstwerken die toveren het dierenpark om tot een sfeervol lichtfestival voor jong en oud.

In Zwolle is er in januari altijd het Het IJsbeelden Festival. Prachtige (ijskoude) kunstwerken bewonderen van internationale ijs kunstenaars? Dat kan! Het IJsbeelden Festival is het grootste winterevenement van Nederland. En in de vakantieperiode is er een WinterWonderland met kermisattracties, springkussens, en ijsworkshops.

Bekijk nog meer leuke evenementen in januari

Voordelige uitjes in januari

Is het na de drukke feestmaanden even gedaan met het geld uitgeven, is de portemonnee leeg? Leuke uitjes hoeven geen geld te kosten. Er zijn tal van uitjes die gratis zijn!

Lees leuke tips, voor als het geld op is

Maar je kunt ook op bijvoorbeeld Vakantieveilingen.nl voordelige uitjes ‘winnen’. Bied mee en win een leuk uitje! Vaak kun je dan zeer voordelig naar de leukste uitjes in heel Nederland!

Trakteer het hele gezin op een heerlijke vakantie met een verblijf op een vakantiepark. Wij hebben de beste deals voor je geselecteerd.

Heb je nog nog meer tips nodig? Kijk bij onze uitjes voor nog meer leuke ideeën.

Winter in januari

In januari is het winter! 10 cm ijs in de sloten en wateren, nou wordt het spannend! Houdt de vorst ons langer dan een week aan, dan staat het nieuws vol de eventuele Elfstedentocht in Friesland! Nederlanders houden van schaatsen en sleetje rijden. Wandel de natuur in en ga lekker met de kinderen van hoge heuvels sleetje rijden. Kleed je in de winter extra goed als je naar buiten gaat!

Schaatsen in Nederland

Pak die ijzers en bind ze onder voor een lekkere schaatstocht! Zodra je in Nederland kunt schaatsen zijn er allerlei websites zoals Weerplaza waar je kunt zien waar je veilig kunt schaatsen en waar de schaatstochten worden georganiseerd. Ook is Natuurijswijzer een goede website met een overzicht waar je zoal kunt schaatsen. 

Elfstedentocht

Een Elfstedentocht wordt pas gereden als er over het hele traject minimaal 15 cm ijs ligt. De Elfstedentocht is 200 kilometer lang! Deze tocht wordt ook wel ”De Tocht der Tochten” genoemd. De start en finish is in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Zodra er een dikke vorst periode aan komt dan staat Friesland op scherp. De elf steden met ieder een eigen rayon hoofd in totaal 22 rayonhoofden moeten groen licht geven voor de Elfstedentocht. Alle draaiboeken liggen ieder jaar klaar om het hele festijn snel op gang te zetten. Ieder jaar is het weer spannend tijdens een fikse periode van vorst.

Ondertussen kun je natuurlijk zelf al lekker genieten van het Natuurijs in Nederland!