In- en outdoor activiteiten Overijssel

Voor jong en oud en voor de sportieveling en de natuurliefhebber zijn er tal van activiteiten in Overijssel.

 

In de provincie Overijssel zijn er verschillende in- en outdooractiviteiten te vinden.

In- en outdoor activiteiten Overijssel

In de grote steden, de Hanzesteden en de kleinere dorpjes. Voor jong en oud en voor de sportieveling en de natuurliefhebber. Voor ieder wat wils.

Outdoor activiteiten Overijssel

Dankzij de natuur in Overijssel en de rivier de Vecht kun je veel outdoor activiteiten op en rondom het water beleven.

Bij Expeditie Outdoor in Loozen kun je bijvoorbeeld een sloep of een kano huren. Of speel een potje beachvolleybal met je vrienden. Het populaire ‘suppen’ (Stand Up Paddeling) behoort bij Expeditie Outdoor ook tot de mogelijkheden. Ook op het land kun je verschillende activiteiten beoefenen, zoals een Lelijke Eendentour, een potje Wie is de mol? of je survival skills opkrikken met het programma Back 2 Basic.

Hou je van een meer actieve activiteit? Dan kun je mountainbiken op het terrein van Total Outdoor Vechtdal. Paintballen met je vrienden, familie of collega’s of gekleed in een Schotse Kilt meespelen met de Highland Games.

Total Outdoor Vechtdal is ideaal voor familiedagen, scholen, teambuilding en vrijgezellenfeesten.

Ommen

In Ommen vindt je het Activiteitenpark met vier uitdagende activiteiten in het klimpark. Van klimmen op een klimwand tot handboogschieten van van bamboestieken tot sumoworstelen. De organisatie Outdoor Ommen biedt tevens arrangementen op het water of in de nabije natuurrijke omgeving.

Voor meer outdoor activiteiten in de provincie Overijssel kun je kijken op:

Op dagen dat het regent of als je liever geen vieze handen wil krijgen, kun je ook kiezen voor de vele binnenshuis activiteiten die de provincie Overijssel te bieden heeft.

Laat je inspireren door de activiteiten die aangeboden worden door De Wilgenweard. De Wilgenweard in Nijverdal biedt op een sfeervolle en gastvrije locatie verschillende activiteiten, zoals Speleologie, een ondergronds pikke-donker gangenstelsel, het beklimmen van een tien meter hoge indoor klimwand of versla de laseraanval met ‘Beat The Matrix’, een uitdagende escape-game met tien kamers en een geheime code.

Je kunt in De Wilgenweard ook een paar nachten overnachten in de sportherberg en genieten van een uitstekende keuken in het restaurant.

Actieve uitjes in Overijssel

Zit je liever achter het stuur? Kom dan naar Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Hier kun je indoor karten op de langste kartbaan van Europa (ruim 825 meter). Maar, je kunt bij Kartplaza Actionworld niet alleen karten. Je kunt er ook LaserGamen, ontsnappen uit een nieuwe escape room en magisch bowlen.

Kijk voor meer indoor activiteitenparken op:

Met de allerkleinsten kun je natuurlijk ook altijd terecht bij de indoor speelparadijzen zoals Ballorig in Nijverdal, Speel- en recreatieboerderij de Flierefluiter in Raalte of Kids-City in Borne.

Of je nu een leuk dagje uit zoekt of je collega’s meer met elkaar wilt verbinden, in de provincie Overijssel is er binnenshuis en buitenshuis genoeg te beleven en te ontdekken.

Kom naar Overijssel voor de leukste in- en outdoor activiteiten.