In en Outdoor activiteiten in Drenthe

De leuskte activiteiten in Drenthe lees je hier!

Wil je even lekker weg met vrienden of met je gezin en woon je Drenthe? Geniet in Drenthe van de vele evenementen en activiteiten. Ben je sportief of zoek je een educatief uitje, Het kan allemaal! De leukste In en Outdoor activiteiten in Drenthe lees je hier.

In en Outdoor activiteiten in Drenthe

Je hoeft je niet te vervelen in Drenthe, er valt voor iedereen wat te beleven in Drenthe. Ga een dagje weg met de bus of trein en ontdek de leukste plekjes onderweg!

Uitjes met kinderen in Drenthe

Zoek je leuke indoor activiteiten met kinderen? Ga dan zeker naar Coevorden daar vind je Plopsa Indoor. Uren lang speel plezier met de leukste Studio 100 karakters. Bij Plopsa Indoor vind je allerlei activiteiten. Draaimolens, botsauto’s en voor de allerkleinsten is er een grote ballenbak en kunnen de kinderen klauteren en klimmen.

K3, Samson en Gert, Bumba er ook en Kabouter Plop zijn er ook!

Lees meer over Plopsaland

Kabouterland

Een topuitje is een dagje weg naar Kabouterland met de allerkleinsten. Een soort van miniland met levensgrote paddenstoelen, alsof je in een wereld loopt waar kabouters echt zijn. Kinderen kunnen er op onderzoek uit of in de speeltuin van de glijbaan. Langs de wandelpaden loop je langs konijntjes, eekhoorntjes en leuke speeltuintjes. Er is zelf een kasteeltje en een konijnenhol. Kortom in Kabouterland zullen de kleintjes zich verwonderen van de wereld van de kabouters.

Lees meer over Kabouterland

Overdekte zwembaden in Drenthe

In Drenthe zijn er meerdere zwembaden. Je kuntin Assen naar het overdekte zwembad De Bonte Wever. Of naar Aqua Mundo in Center Parcs. Aqua Mondo heeft een mooie wildwaterbaan en meerdere baden. Voor ieder wat wils! Ook met kleine kinderen kun jij je goed vermaken in een overdekt zwembad in Drenthe. Ook in Norg bij Zwembad Molenberg kun je van lange glijbanen af en lekker spelen in het water.

Is het zomers weer dan zijn er ook in Drenthe tal van openluchtzwembaden of ga naar een natuur zwembad in Drenthe

Bekijk hier alle zwembaden in Drenthe

WILDLANDS Emmen

Natuurlijk mogen we WILDLANDS Emmen niet vergeten. Een prachtig dierenpark in het centrum van Emmen. De verschillende werelden in WILDLANDS laat je verbazen over het dierenrijk over de hele wereld. Een dagje WILDLANDS is leerzaam voor jong en oud!

Leuk om te lezen onze Blog over WILDLANDS

Sprookjeshof in Zuidlaren

Een leuk en gezellig middelgroot pretpark is Sprookjeshof. Misschien kunnen we Sprookjeshof wel de mini Efteling van het Noorden noemen. Een dag vol spelen, klimmen en klauteren. Wandelen door het sprookjesbos en met de dieren knuffelen in de kinderboerderij.

Lees meer over Sprookjeshof

Speelparadijs Cowboy & Indianen

Lekker spelen in Speelparadijs Cowboy & Indianen! Speelparadijs Cowboy & Indianen kun je indoor en outdoor uren lang vertoeven! Voor de allerkleinsten een bouwhoek, ballenbak, trapfietsjes en auto’s. Voor de grotere kinderen zijn er ballenbaden, springkussens, trampolines, midgetgolf een poolbiljart en airhockey tafels. Buiten spelen bij Speelparadijs Cowboy & Indianen kan ook!

Lees meer over Speelparadijs Cowboy & Indianen

In Drenthe zijn er tal van musea om naar toe te gaan. Deze TOPtip moet je zeker hebben gezien als je in Drenthe bent. Ga naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen! Wilde je altijd al weten hoe het er aan toegaat in een gevangenis en ben je benieuwd hoe het leven in de cel is? Bij Gevangenismuseum Veenhuizen kom he hier achter! Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen en leer je er alles over hoe het er vroeger aan toe ging in Gevangenismuseum Veenhuizen.

Lees meer over het Gevangenis Museum

In Drenthe verveel jij je nooit! Er zijn tal van van uitjes en evenementen in Drenthe te doen en te beleven. Ga naar een dagje uit in Drenthe ook zeker nog uit eten in Drenthe. Woon je niet in Drenthe? Dan hebben wij ook wel leuke tips om te overnachten in Drenthe.

Maak er een gezellige dag van in Drenthe!