Het Rijk van Nijmegen

Ervaar de rijkdom van de levendige historie van Nijmegen

Ervaar de rijkdom van de levendige historie van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen kenmerkt zich door een rijke levendige geschiedenis, glooiende landschappen, heuvelachtige gebieden en vruchtbare boomgaarden in de Betuwe. Wandel door de natuurgebieden, zoals de Ooijpolder en de Hatertse en Overasseltse Plassen. Geniet van de schoonheid van de natuur, flora en fauna, het kraakheldere venwater en wie weet spot je wilde dieren, zoals wilde paarden, bevers en/of rode geuzen.

Lees ook: Wat te doen in Nijmegen

Wat te doen in Het Rijk van Nijmegen

Staatbosbeheer heeft prachtige wandelroutes uitgestippeld voor een onvergetelijke wandeling door het Gelderse landschap. Stap terug in de tijd en beklim de Mookerheide, een prachtige heide die onstaan is door voortstuwende gletsjers die als een oprollend tapijt de heuvels en dalen van zand, grind en keien vormde. Op deze route kom je ook langs het Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een landgoed omringd met een park met sier- en moestuinen. Zeker de moeite waard!

Of beklim de Duivelsberg, een 76 meter hoge heuvel met prachtig uitzicht over het natuurgebied en ver daarbuiten. De N70 Natuurwandelroute is vanaf deze plek ook zeer aan te raden. Een unieke wandeling langs 8 bergen tussen de glooiende bossen van Berg en Dal.

De wandelroute is te verkrijgen via VVV Nijmegen

Wil je de natuur in, vers fruit plukken of de pittoreske dorpjes van Gelderland verkennen? Lees dan meer over de Betuwe en Het Land van Maas en Waal.

Wijn uit Het Rijk van Nijmegen

Nederlandse wijn? Ja je leest het echt goed. Ook in ons land kun je terecht voor een goed glas wijn. Daarvoor hoef je niet naar Frankrijk of Zuid-Amerika. Groesbeek en omgeving beschikken namelijk over een bijzondere grondsoort. Bovendien bieden de zonovergoten heuvels ruim plaats aan wijnranken. Wist je dat de prachtige wijnen uit deze omgeving zelfs regelmatig in de prijzen vallen? Het Wijndorp van Nederland omvat 6 wijnboeren en is daarmee inmiddels bijna 25 hectare groot. Dit wil je zeker proeven! Dat kan op de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september. Maar ook bij de wijngaarden en -hoeves aan huis. Fiets de Wijnroute Groesbeek door het glooiende landschap.

Bezoek het Rijk van Nijmegen en laat je verrassen door wat Nijmegen en omgeving jou te bieden heeft!