Het Rijk van Nijmegen

Ervaar de rijkdom van de levendige historie van Nijmegen

Ervaar de rijkdom van de levendige historie van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen kenmerkt zich door een rijke levendige geschiedenis, glooiende landschappen, heuvelachtige gebieden en vruchtbare boomgaarden in de Betuwe. Wandel door de natuurgebieden, zoals de Ooijpolder en de Hatertse en Overasseltse Plassen. Geniet van de schoonheid van de natuur, flora en fauna, het kraakheldere venwater en wie weet spot je wilde dieren, zoals wilde paarden, bevers en/of rode geuzen.

Lees ook: Wat te doen in Nijmegen

Wat te doen in Het Rijk van Nijmegen

Staatbosbeheer heeft prachtige wandelroutes uitgestippeld voor een onvergetelijke wandeling door het Gelderse landschap. Neem een stapje terug in de tijd en beklim de Mookerheide, een prachtige heide met voortstuwende gletsjers als een oprollend tapijt en heuvels en dalen van zand, grind en keien. Op deze route kom je ook langs het Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een landgoed omringd met een park met sier- en moestuinen. Zeker de moeite waard!

Of beklim de Duivelsberg, een 76 meter hoge heuvel met prachtig uitzicht over het natuurgebied en ver daarbuiten. De N70 Natuurwandelroute is vanaf deze plek ook zeer aan te raden. Een unieke wandelroute langs 8 bergen tussen de glooiende bossen van Berg en Dal.

De wandelroute is te verkrijgen via VVV Nijmegen

Wil je de natuur in, vers fruit plukken of de pittoreske dorpjes van Gelderland verkennen? Lees dan meer over de Betuwe en Het Land van Maas en Waal.

 

Bezoek het Rijk van Nijmegen en laat je verrassen door wat Nijmegen en omgeving jou te bieden heeft!