Het Groninger Landschap

Hou je van cultuur en natuur, van struinen en onderzoeken? Ontdek het Groninger landschap.

Hou je van cultuur en natuur, van struinen en onderzoeken? In Groningen biedt het Groninger landschap je veel om het te ontdekken.

Het Groninger Landschap

Het Groninger landschap biedt oneindige veel om de natuur te ontdekken. Tal van uitgezochte wandeltochten, fietsroutes maar ook vaarexcursies en ontdekkingstochten zijn te samen met het Groninger landschap te ontdekken.

Bekijk alle activiteiten van het Groninger landschap

Wandelen in Het Groninger Landschap

Beleef het Groninger landschap in al zijn schoonheid! Neem de tijd en trek je wandelschoenen maar snel aan. Wandel door de Onlanden of door de stad. Een wandelroute door de vele dorpen in de provincie neemt je mee terug in de tijd.

Wandelroute Ennemaborg (6 km)

De eeuwenoude Ennemaborg werd ooit gebouwd als een ‘steenhuis’, dat destijds aan de oevers van de Dollard lag. Bekijk deze wandelroute online.

Wandelroute Coendersborg (4,5 km)

Ontdek de historische Coendersborg en het prachtige landgoed. De Coendersborg ademt een rijke historie rondom de borg hangt de borgsfeer van weleer. Bekijk deze wandelroute online.

Varen met Het Groninger Landschap

Het is heel bijzonder om op het water de natuur te ontdekken. Beleef het bijzondere Hunzedal vanaf het water. De fluisterboot de Raidomp heeft een geringe diepgang en brengt je op de mooiste plekjes en dichtbij de anders zo ontoegankelijke rietkragen. Wie weet sta je zomaar oog in oog met de bever of de roerdomp. Vaar over het water met een gids en/of schipper. Ze vertellen je de prachtigste verhalen.

Lees meer over de bijzondere tocht op het water

Fietsroutes Groningen

Er zijn tal van fietsroutes door de provincie. Het Groninger Landschap heeft een aantal prachtige routes uitgezet. Wil je heerlijk uitwaaien in een onbedorven landschap met eindeloze vergezichten en imposante wolkenluchten? Dan moet je zeker een paar mooie fietsroutes gaan fietsen met de natuurgebieden als uitgangspunt. Vergeet niet je camera en verrekijker mee te nemen!

Bekijk snel de bijzondere fietsroutes van het Groninger landschap

Het landschap van Groningen is ruig en uitnodigend; de natuur heel gevarieerd. De tientallen monumentale gebouwen die Stichting Het Groninger Landschap bezit zijn met de ruim 8.000 hectare aan polders, kwelders, bossen en water een ware bezienswaardigheid. In de natuurgebieden tref je een enorme variëteit aan planten en dieren en dankzij de vele inspanningen worden deze gebieden steeds groter. Vele en ook zeldzame dieren zoals het ijsvogeltje en de beschermde das wonen tegenwoordig in de mooie provincie. Ga op pad in de natuur met de boswachter of gids en kom alles te weten over het Groninger landschap.

Bezoek de website Het Groninger Landschap