Fietsen in de provincie Drenthe

De natuurrijke provincie Drenthe leent zich met zijn prachtige parken en bosrijke gebieden perfect voor een heerlijke fietstocht.

De natuurrijke provincie Drenthe, ten noorden van Nederland, leent zich met zijn prachtige parken en bosrijke gebieden perfect voor een heerlijke fietstocht.

Fietsen in de provincie Drenthe

Fiets met je (elektrische) fiets langs gezellige dorpjes, de plaatselijke brink, historische gebouwen en prachtige natuurmonumenten. Met bijna tweeduizend kilometer aan fietspaden is de provincie Drenthe bij uitstek geschikt voor een heerlijke fietstocht. Kies voor een uitgestippelde route, een knooppuntenroute of pak Google Maps erbij en kies je eigen route.

Er zijn verschillende (fiets)routes die de moeite waard zijn om te bekijken.

Fietsroutes Drenthe

Wat dacht je van de Flintenroute (41,5 km) vanaf Borger en kom alles te weten over de geschiedenis van de hunebedden.

Of fiets de 10 dorpenroute (67 km) vanaf Hoogeveen en volg de route langs Fluitenberg, Pesse, Stuifzand, Tiendeveen, Nieuweroord, Noordscheschut, Hollandscheveld, Nieuwlande, Elim en Nieuw Moscou.

Fietsen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid

Op de website van De Hondsrug (UNESCO Global Geopark) staan tevens een aantal leuke fietsroutes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Van Goghfietsroute, vanaf het Van Gogh Huis in Veenoord of fiets een rondje langs het Zuidlaardermeer vanaf Landal De Bloemert in Midlaren.

Ook op de website van het Drents Landschap zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld. Fiets bijvoorbeeld langs GEOPark de Hondrug, het Hunzedal en de verschillende historische hunebedden of maak een kerkfietstocht langs Eext, Anloo en Zuidlaren. In Paterswolde kun je de route fietsen langs onder andere De Onlanden en Ter Hansouwe.

Allemaal mooie natuurgebieden en prachtig om vanaf de fiets, e-bike of mountainbike te bekijken. Voor de natuur- en fietsliefhebber is de provincie Drenthe de perfecte plek voor een actief dagje uit. Voor de avontuurlijke mountainbiker en voor de levensgenieter op de e-bike.