Festivals in Drenthe

In Drenthe zijn er tal van festivals!

Het natuurlandschap in Drenthe is de plek voor een groot en gevarieerd aanbod in theater, muziek- en food festivals!

Festivals in Drenthe

Geniet van de mooiste theatervoorstellingen op plekken waarvan je het bestaan niet wist of van wonderlijke muziek in de grote stad. Kun je niet kiezen uit het grote aanbod? Dan zetten wij een aantal festivals voor je op een rij, geschikt voor jong en oud of voor het hele gezin tezamen:

Theaterfestivals in Drenthe

Worteldagen (Norg)

In het Drentse plaatsje Norg vindt ieder jaar rondom het Pinksterweekend het kleinschalige locatietheaterfestival De Worteldagen plaats. Het programma bestaat uit een reeks voorstellingen van studenten van verschillende kunstopleidingen uit heel Nederland, te bezoeken middels een route. Op deze route kun je, begeleid door een gids, op verschillende plekken in Norg korte voorstellingen bezoeken van beginnende theater- en muziekmakers. Er zijn wandel- en fietsroutes beschikbaar.

Worteldagen is jaarlijks tijdens het Pinksterweekend

Lees meer over de Worteldagen

Art of Wonder (Assen)

Het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden van toonaangevende (inter)nationale gezelschappen in de binnenstad van Assen. Het festival is geschikt voor de hele familie en biedt fantasierijk theater op binnen- en buitenlocaties. De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival. Er zijn workshops voor kinderen en er is de mogelijkheid te genieten van een heerlijke versnapering.

Lees meer over Art of Wonder

FestiValderAa (Schipborg)

Verrassende voorstellingen op prachtige locaties in en rondom het Drentse Schipborg. De prachtige en unieke omgeving van het Drentsche Aa vormt het decor van het festival. Jaarlijks staan er diverse voorstellingen en concerten geprogrammeerd, van bekende kunstenaars tot theatermakers aan het begin van hun carriere. Tijdens het festival is doorgaand verkeer in het dorp afgesloten en kunnen de bezoekers van het festivalterrein naar de locaties reizen met een huifkar of een fiets huren.

Lees meer over het FestValderAa

Muziekfestivals in Drenthe

Hello Festival (Emmen)

Aan de Grote Rietplas in Emmen vindt jaarlijks het Hello Festival (voormalig Retropop) plaats. Een festival belevenis voor jong en oud met een gevarieerde en verrassende line-up van artiesten van nu, van toen en van wat nog moet komen. Grote namen uit binnen- en buitenland worden afgewisseld met nieuw en aanstormend talent.

Lees meer over het Hello Festival

Boerenrockfestival (Drouwenermond)

Gooi een portie crossauto’s, rare voertuigen, brommers, crossmotoren, muziek, ondeugd en vertier in een ton, even goed roeren en je krijgt: Het Boerenrockfestival. Het wordt ook wel het gekste festival van het Noorden genoemd. Het is het snelst groeiende festival van Drenthe, met muziekgenres uitlopend van piratenmuziek tot folkrock. Ook worden er crosswedstrijden georganiseerd van extreme enduro tot autorodeo en van gazonmaaierrace tot de gekkenhuisklasse.

Lees meer over het Boerenrockfestival

Grachtenfestival (Meppel)

Tijdens het jaarlijkse grachtenfestival van Meppel beleef je de mooiste botenshows, historische schepen en concerten op drijvende podia. Naast optredens van de (lokale) shanty- en piratenkoren kun je heerlijk struinen over de braderie met oude ambachten. Ook geschikt voor kinderen.

Lees meer over het Grachtenfestival

TT Festival (Assen)

Een gratis meerdaags muziekfestival, rondom de Dutch TT, in het centrum van Assen met vette muziek, ronkende motoren en de geur van verbrand rubber. De binnenstad van Assen staat volledig op zijn kop en artiesten uit binnen- en buitenland zorgen voor een festival om nooit te vergeten.

Lees meer over het TT Festival

Foodfestivals in Drenthe

Festival der Zoete Verleidingen (Sleen)

Het ultieme festival voor de zoetekauw vindt plaats in De Sleenerhoeve in Sleen. Leer van de beste taartenbakkers, kom proeven, beleven en genieten en laat je verrassen door de leukste bakdemonstraties- en workshops.

“Het festival is geboren uit liefde voor zoetigheid en gegroeid vanuit de passie om mensen te verbinden”, aldus de organisatie van het festival.

Lees meer over het Festival der Zoete Verleidingen

Smaakmakers Festival (De Wijk/IJhorst)

Sluit de zomer af met een overheerlijk festival op de grens tussen Drenthe en Overijssel. Het Smaakmakers festival is er voor het hele gezin, met je geliefde of met je beste vriend(en). Geniet van de mooiste foodtrucks, het lekkerste eten, geweldige live-muziek, kunst, cultuur en volop vermaak voor de jeugdige bezoekers.

Lees meer over het Smaakmakers Festival

BARREL Foodtruck Fest (Emmen en Hardenberg)

Het gratis toegankelijke foofdtruckfestival BARREL vindt plaats in Emmen en Hardenberg en presenteert een breed menu aan verrukkelijk streetfood, overheerlijke drankjes, lekkere beats en veel meer… Originele foodtrucks en mobiele keukens maken de dienst uit en zorgen voor een bonte en stoere uitstraling. En alles wordt met liefde bereid!

Lees meer over BARREL Foodtruck Fest

Kinderfestivals in Drenthe

Alles Kids Festival (Emmen)

Het allerleukste, allerstoerste en allergrootste kinderfestival van Drenthe vindt plaats in Emmen. De stad wordt omgebouwd tot kinderparadijs, vol met speeltoestellen, springkussens, gratis activiteiten en muziek en theater voor alle leeftijden. Neem je ouders, je opa, oma, ooms en tantes mee naar Emmen, want daar is Alles Kids!

Lees meer over het Alles Kids Festival

Dit is slechts een greep uit de programmering van de vele festivals die in Drenthe te bezoeken zijn. Wil je een bezoek aan een festival combineren met een heerlijke lunch of diner of ben je een actieve wandelaar? Bekijk dan eens onze uitjes in Drenthe of ga eens Uit eten in Drenthe.