Zwarte Cross Lichtenvoorde

Zwarte Cross Lichtenvoorde

Juli | Zwarte Cross wordt ieder jaar georganiseerd in Lichtenvoorde is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland!

De Zwarte Cross wordt ieder jaar in juli georganiseerd in Lichtenvoorde is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland! Tijdens de Zwarte Cross komen er meer dan 220.000 bezoekers. De organisatie ervan is indirect in handen van rockband Jovink en de Voederbietels.

Zwarte Cross Lichtenvoorde

De eerste Zwarte Cross werd in 1997 voor het eerst georganiseerd. De zwarte Cross was destijds een crosswedstrijd waar iedereen aan mee mocht doen die een motor, brommer, scooter of een ander vervoermiddel naar keuze had. De naam “Zwarte Cross” stamt uit de jaren zestig, toen grootsprakige kroegbezoekers die al te veel opschepten over hun prestaties op de crossmotor of brommer werden uitgedaagd hun kunnen in een zwarte cross te bewijzen. Dit resulteert ieder jaar in hilarische taferelen die ook ieder jaar groter en uitdagender worden.

Jong en oud viert samen feest op de Zwarte Cross. Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er ieder jaar op het programma. Wat kun je verwachten op de Zwarte Cross?

Wat dacht je van;

  • Blues
  • Dance
  • Reggae
  • Rock&roll
  • Kinderacts
  • Metal
  • Cabaret
  • Singer-songwriters
  • Kleinkunst tot aan feestmuziek

Ga op ene moment met 40.000 man los bij het hoofdpodium en laat u daarna verbazen in Theatro Obscura, Het is er allemaal! De Zwarte Cross is er voor kinderen en ouders.

Een greep uit de Zwarte Cross acts door de jaren heen: Anouk, The Kooks, Rival Sons, Seasick Steve, Black Crowes, The Hives, Status Quo, Kaiser Chiefs, Blondie, Within Temptation, Bloodhound Gang, Golden Earring, The Opposites, Volbeat, Sepultura, Don Diablo, Anthrax, Bert Wagendorp, Volbeat, Gummbah, Herman Brusselmans en Gerda Havertong.

Bekijk het programma van de Zwarte Cross

Spektakel op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross is uiteraard ook het grootste motorcrossevenement ter wereld. Op de crossbaan laten amateurs hun zelfgebouwde voertuigen de baan over schieten, dit wordt afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen. Deelnemers in de ‘humorklasses’ werken vaak een jaar lang aan de raarste voertuigen, bouwen brandweerwagens, shovels, rollators of wegmotoren om tot woeste machines of hijsen zich in absurde outfits. Het moge duidelijk zijn, in deze klassen gaat het niet om het winnen, maar om het vermaak.

Ieder jaar is er wel een waaghals zo gek om zijn capriolen voor het eerst op de Zwarte Cross uit te proberen. Daarnaast is er voor de liefhebbers van acrobatiek de FMX area, met veelal buitenlandse freestylers op motoren, sneeuwscooters, quads, BMX en skates.

Ga ook brommers kiek’n in Lichtenvoorde!

Locatie Zwarte Cross

Festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs