Zwarte Cross 2023

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli wordt het weer een groot feest in Lichtenvoorde.

De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd uniek feest. Het is het grootste motorcrossevenement ter wereld.

Hoofdpodium

De grootste, beste en bekendste bands uit binnen- en buitenland staan geprogrammeerd op het Zwarte Cross Hoofdpodium! Op het veld voor het podium is ruimte voor ongeveer 40.000 mensen (we kunnen er een paar naast zitten), maar vanuit alle hoeken is het podium goed te zien en het geluid goed te horen (mits je niet doof of blind bent, natuurlijk). Voor het Hoofdpodium heb je ook het allerbeste zicht op het megaspectaculaire vuurwerk!

Crossbaan

Op de crossbaan van de Zwarte Cross zie en zag je onder andere: de wereldtop van de motocross in de topklassen 250cc en 500cc tijdens de Dutch Masters of Motocross, Tante Rikie op een koets voortgetrokken door een span dolle hengsten, crossende kids in de Calimeroklasse.

Maar ook een roze legertank van een Brabantse kameradengroep met twee leden van het Russische Pussy Riot aan boord, crosstalenten strijdend om de Gouden Helm in de 85CC Grote Wielen, een boze M&M, schaatskampioen Mark Tuitert met een protestbord in de Demonstratieklasse, 450 poedelnaakte demonstranten in de Naked Run For Freedom, wegracemotoren met noppenbanden, een wagen met een waterkanon dat het VIP-deck trakteert op een frisse douche, een carbidkanon gemaakt uit een voersilo, honderden geweldige, ronkende, rokende en prachtige ludieke bouwwerken en nog heel veel meer.

Locatie Zwarte Cross 2023

Eikendijk 9
7131 PM Lievelde

 

Aankomende evenementen

Picknick in ’t Park

Locatie: Barendrecht

Reis terug in de tijd tijdens de Nationale Archeologiedagen

Locatie: Hunsel

Mega Kermis Uden

Locatie: Uden

Kapellen muziek & oude ambachten op de boerderij!

Locatie: Hunsel

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Biodiversiteitsmarkt Festival Zweiersdal

Locatie: Oosterbeek

Kunstexpositie René Wissink

Locatie: Houten

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum