Zwarte Cross 2023

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli wordt het weer een groot feest in Lichtenvoorde.

De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd uniek feest. Het is het grootste motorcrossevenement ter wereld.

Hoofdpodium

De grootste, beste en bekendste bands uit binnen- en buitenland staan geprogrammeerd op het Zwarte Cross Hoofdpodium! Op het veld voor het podium is ruimte voor ongeveer 40.000 mensen (we kunnen er een paar naast zitten), maar vanuit alle hoeken is het podium goed te zien en het geluid goed te horen (mits je niet doof of blind bent, natuurlijk). Voor het Hoofdpodium heb je ook het allerbeste zicht op het megaspectaculaire vuurwerk!

Crossbaan

Op de crossbaan van de Zwarte Cross zie en zag je onder andere: de wereldtop van de motocross in de topklassen 250cc en 500cc tijdens de Dutch Masters of Motocross, Tante Rikie op een koets voortgetrokken door een span dolle hengsten, crossende kids in de Calimeroklasse.

Maar ook een roze legertank van een Brabantse kameradengroep met twee leden van het Russische Pussy Riot aan boord, crosstalenten strijdend om de Gouden Helm in de 85CC Grote Wielen, een boze M&M, schaatskampioen Mark Tuitert met een protestbord in de Demonstratieklasse, 450 poedelnaakte demonstranten in de Naked Run For Freedom, wegracemotoren met noppenbanden, een wagen met een waterkanon dat het VIP-deck trakteert op een frisse douche, een carbidkanon gemaakt uit een voersilo, honderden geweldige, ronkende, rokende en prachtige ludieke bouwwerken en nog heel veel meer.

Locatie Zwarte Cross 2023

Eikendijk 9
7131 PM Lievelde

 

Aankomende evenementen

All-InTheMix meezingfeest

Locatie: Schalkwijk

Chris Brown in de Ziggo Dome

Locatie: Amsterdam

Kingsland Groningen

Locatie: Groningen

Kingsland Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Kingsland Rotterdam

Locatie: Rotterdam

Tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’ in het Van Gogh Museum

Locatie: Amsterdam

Tentoonstelling Wouter Dam in Kunstmuseum Den Haag

Locatie: Den Haag

Blinddate op Valentijnsdag bij de The Great Escape

Locatie: Zwolle

QMusic de Party Koningsnacht festival

Locatie: Enschede

Prinsen- en prinsessencursus Kasteel Hernen

Locatie: Hernen