Veluws Toeren en eten

Vijf toprestaurants verzorgen een culinaire autoroute over de Veluwe van ca. 75 kilometer.

Deelnemers krijgen bij vijf stops elke keer een gang van een compleet diner en ontdekken de mooiste plekjes in de regio. Jesse Madern, de Barneveldse horecaondernemer van Restaurant Madern, is enorm enthousiast over ‘Veluws Toeren en eten’.

Veluws Toeren en eten

Het initiatief van deze tour is genomen om in de eerste plaats de horeca te ondersteunen, maar daarnaast natuurlijk de toerist die de Veluwe bezoekt iets anders te bieden.

De route start bij kasteel Cannenburgh in Vaassen. Daar krijgen de deelnemers een routebeschrijving met stempelkaart en het eerste gerecht. Vervolgens rijden ze via een fraaie route door het Veluwse landschap met z’n kleine dorpjes, bos en hei en langs oude boerderijen.

Inmiddels loopt de Veluwe vol met vakantiegangers. Met ‘Veluws Toeren en eten’ kan iedereen zien hoe mooi het er is en tegelijkertijd ervaren wat de horeca culinair te bieden heeft.

Toeren door de Veluwe

In Vaassen starten de deelnemers dus bij Restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, in het ‘koninklijke’ Hoog Soeren wordt gestopt bij Restaurant No 15 van Lea en Jesse van Weezel voor een heerlijke soep.

Daarna gaat de toer verder via de Asselse Heide naar Kootwijk. Middenin het kleine dorpje staat het historische Gasterij ’t Hilletje van Thom Morsink, hier ontvangen de gasten een voorgerecht.

Vervolgens leidt de route naar Restaurant Madern van Jesse Madern in Barneveld waar het hoofdgerecht wordt geserveerd en de tour eindigt in Nijkerk bij restaurant Moeke.

De culinaire toertocht wordt hier afgesloten met een verrassend dessert.

Data Veluws Toeren en eten

Actuele data zijn te vinden op de website www.veluwstoeren.nl. De route gaat van Vaassen via Vierhouten, Hoog Soeren, Kootwijk, Barneveld naar Nijkerk.

Bij ieder restaurant wordt er een gang uit het menu aangereikt. Om het coronaproof te houden kan dit worden genuttigd in de auto of men kan stoppen op een mooi plekje onderweg. Er wordt gestart in tijdsblokken.

Deelname kost € 57,50 per persoon. 

Reserveren en meer informatie via [email protected] .

Bezoek de website        Koop je tickets

 

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen