Utrechtse Boekenbeurs – Lezen voor een prikkie

Lekker lezen voor een prikkie: al 24 jaar Boekenbeurs Utrecht

Op woensdagavond 17 mei en donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) is er voor de 24ste keer de Boekenbeurs Utrecht. Het zijn de Utrechtse Lions- en Leoclubs die ook dit jaar de organisatie voor een goed doel op zich nemen. De afgelopen jaren werden steeds zo’n 40.000 boeken verzameld.
Het grootste aanbod bestaat uit romans maar ook zijn er veel kook-, reis-, kinder- en kunstboeken. Daarnaast is er een groot aanbod Engelstalige romans. Ook dit jaar kunt u boeken die in goede staat verkeren bij ons kwijt. Alle boeken worden gesorteerd en beoordeeld op kwaliteit en verkoopbaarheid. Zo ontstaat een groot aanbod tweedehands boeken, allemaal in goede staat. Ook fijn om in deze dure tijden voor weinig geld toch de mooiste boeken lezen.

De Boekenbeurs Utrecht vindt plaats in Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15 Utrecht. Voor de boeken vragen Lions en Leo’s een bedrag van €6,00 per kilo (woensdagavond van 18.00 – 22.00 uur) en €4,00 per kilo op donderdag van 09.00 – 17.00 uur.
De entree tot de Boekenbeurs Utrecht is €2,50 (kinderen tot 16 jaar gratis, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen lezen!).

Met de opbrengst van de Boekenbeurs Utrecht wordt elk jaar een ander goed doel ondersteund. Dit jaar is gekozen voor de Sint-Maartenkledingpas van Stichting Leergeld Utrecht.
De Sint-Maartenkledingpas is een pas met een tegoed om kleding te kopen voor kinderen, bijvoorbeeld een goede winterjas of schoenen. De pas kan worden aangevraagd door inwoners van Utrecht die niet rond kunnen komen, om te besteden aan kleding voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Op de kledingpas staat een budget van €150,- en is in verschillende winkels te besteden, waaronder Shoeby, C&A, Perry, Footlocker en HEMA.
St. Leergeld Utrecht is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Steeds meer kinderen in de gemeente Utrecht kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.
Voor meer informatie over Lions, Leo’s of het inleveren van boeken: www.boekenbeursutrecht.nl

Locatie Utrechtse Boekenbeurs – Lezen voor een prikkie

Weg naar Rhijnauwen 13-15
3584AD Utrecht

 

Aankomende evenementen

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Biodiversiteitsmarkt Festival Zweiersdal

Locatie: Oosterbeek

Kunst & Muziek 3 – Federica Lorusso Trio

Locatie: Den Haag

Kunstexpositie René Wissink

Locatie: Houten

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen