Tussen Kunst & Kidz

Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! En wie vieren nu beter feest dan kinderen? Voor alle kinderen én hun families organiseert het museum daarom tijdens de meivakantie drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Kom genieten van een grappige goochelaar, feestelijke workshops en fijn meespeeltheater!

Hakim, de goochelaar
Wie kent hem niet van Sesamstraat: Hakim de vrolijke goochelaar? Hakim geeft elk van de drie feestdagen twee voorstellingen van een half uur op Pleintje Hoorn (bij regen in de Wieringer Kapel). Verbaas je over zijn vingervlugheid en geniet van zijn dolle grappen!

Feest op het plein
Op het Schelpenplein vind je een kleine markt met vrolijke workshops. Kom ballonnen vouwen, spuit je eigen graffiti kunstwerk en laat je schminken. Hoe feestelijk wil jij eruitzien? Elke dag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Kinderfeesttheater
In de vertelvoorstelling ‘Fred en de (bijna mislukte) verjaardag’ beleef je mee hoe Fred van een mislukte verjaardag zélf een feest weet te maken. Speel jij ook mee met Fred in de filmzaal? De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Sokpop met feestmuts
Vergeet vooral niet je eigen feestelijke sokpop te maken in het kinderatelier. Wat voor feestmuts krijgt de jouwe?

Plein-air schilderen
Wat zou Tussen Kunst & Kidz zijn zonder schilders? Overal in het museum vind je plein-air (buitenlucht)schilders: amateurkunstenaars die op hun ezel stukjes van het museum tevoorschijn schilderen.

Locatie Tussen Kunst & Kidz

Wierdijk 12-22
1601LA Enkhuizen

 

Aankomende evenementen

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Biodiversiteitsmarkt Festival Zweiersdal

Locatie: Oosterbeek

Kunst & Muziek 3 – Federica Lorusso Trio

Locatie: Den Haag

Kunstexpositie René Wissink

Locatie: Houten

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen