Tussen kunst & Kidz

Tussen kunst & Kidz

Op 4, 5 en 6 mei organiseert het museum Tussen Kunst & Kidz voor kinderen én hun families in het buitenmuseum. Deze drie kunstzinnige dagen tijdens de meivakantie staan in het teken van Waterwijs. Dans en zing mee met de voorstelling Apennoten, volg één van de creatieve activiteiten of ga op de foto met de MinMeerZee!

Apennoten
Dans en zing mee met Bas Fortgens en Nienke van den Berg, bekend van het tv-programma Apennoten. Op Pleintje Hoorn geeft het duo twee muzikale voorstellingen van drie kwartier, waarbij de jonge bezoekers én de ouders zelf ook mee doen. Want muziek maken doe je samen.

Verven op water
Ebru is een techniek waarbij je kunt schilderen op water. Het verdikte water zorgt er voor dat de verf niet naar beneden zakt en je de mooiste patronen of bloemen kunt schilderen. Daarna wordt er een vel papier op het water gelegd waarop de verf een afdruk achter laat. Even laten drogen en klaar is je kunstwerk.

MinMeerZee
Wandelend door de straatjes van het buitenmuseum loop je wellicht de MinMeerZee tegen het lijf. Met haar bijzondere verschijning inspireert ze kinderen om van afval iets moois te maken. Kijk wat er allemaal in haar jurk verwerkt is en luister naar haar verhaal.

Watercreaties
Laat je schminken en kies voor een waterdesign met dolfijnen of sierlijke waterdruppels. In het creatief atelier knutsel je onderwaterdieren van oude CD’s en bouw je mee aan een complete onderwaterwereld. Ook vind je overal in het museum plein-air schilders: amateurkunstenaars die op hun ezel stukjes van het museum tevoorschijn schilderen.

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs